Un tânăr din Deva a obținut premiul I la un concurs internațional de fotografie

Un tânăr din Deva a obținut premiul I la un concurs internațional de fotografie

Un tânăr din Deva este printre cei șase laureați ai concursului internațional de creație artistică The Water We Want, organizat de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei (WAMU-NET), sub patronaj UNESCO. Aquatim, operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din județul Timiș, a ales fotografia sa drept reprezentare.

Mihai Casian Drăgoi, elev la Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva, este câștigătorul secțiunii Media, categoria 19-25 de ani, cu fotografia Nemurirea din apă/Immortality from water.

„Am mai participat și la alte concursuri de fotografie, în alți ani, dar erau concursuri locale. Am aflat despre acest concurs, am discutat cu doamnea mea profesoară și, mai ales, pentru că era un concurs internațional renumit, ne-am hotărât să concurez și la acesta. Prima selecție a fost cea națională unde au fost fotografii din toată țara și dintre toate fotografiile au fost selectate doar 50 pentru faza internațională iar printre cele 50 de fotografii se afla și a mea. Alegerea fotografiei a fost făcută cu sufletul deoarece îmi este foarte dragă și sunt impresionat și acum de ceea ce am reușit să fac”, a declarat Mihai Casian Drăgoi pentru Cotidianul de Hunedoara. 

Mihai a fost coordonat de doamna profesor Monika Hompot.

Lucrarea prezentată de Mihai a fost selectată pentru jurizarea internațională de către Aquatim, membru WAMU-NET, dintre cele 50 de desene, clipuri și fotografii înscrise în concurs prin Centrul educațional Aquapic. Toate lucrările selecționate de muzeele apei participante la concurs pot fi văzute în expoziția digitală internațională lansată recent pe site-ul dedicat. Premiile pentru celelalte categorii au fost adjudecate de China, Italia, India, Croația și Portugalia.

Juriul internațional a fost format din membrii Comitetului Consultativ al WAMU-NET, experți independenți (educatori) și reprezentanți din comunitatea apei UNESCO.

Competiția The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim) are ca temă apa dulce și încurajează copiii și tinerii să-și exprime creativ emoțiile, ideile și convingerile proprii legate de apă, resursa cea mai de preț a planetei. Desenele, videoclipurile și fotografiile ce pot fi vizionate în expoziția internațională vorbesc despre preocuparea tinerilor vizavi de prezentul și viitorul resurselor naturale de apă, în contextul dat de comportamentul de consum, poluare și schimbările climatice.

„Mulțumesc tuturor participanților! An de an, mulți copii și tineri se înscriu la concurs, ceea ce demonstrează că ei sunt preocupați de apă, de viitor. Toate contribuțiile lor, aceste frumoase lucrări, sprijină demersul de educare și conștientizare făcut de muzeele apei. La rândul nostru, ne angajăm să susținem în continuare acest proiect, să facem posibil ca el să se deruleze mulți ani de acum înainte”, a declarat Eddy Moors, președintele Rețelei Internaționale a Muzeelor Apei și rector al Institutului de Educație pentru Apă IHE Delft.

Mihai Drăgoi urmează cursurile secției multimedia a Liceului Energetic din Deva și vrea să își continue studiile în acestă specializare la o facultate din Timișoara sau din Cluj. Este deopotrivă pasionat de fotografie și film, iubește natura și recunoaște că a fost atras atât de tematica generoasă a apei, cât și de anvergura competiției.

Sursa: Aquatim

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.