Vezi cât de repede ar trebui să intervină cu deszăpezirea în drumul tău

Vezi cât de repede ar trebui să intervină cu deszăpezirea în drumul tău

Administraţia judeţeană a făcut public protocolul după care ar trebui să intervină drumarii pentru combaterea poleiului şi a înzăpeziri pe drumurile judeţene. Se lucrează, patriotic, pe tricolor, în funcţie de clasificarea drumului.

Cei mai sprinteni trebuie să fie drumarii care intervin pe roşu. La drumurile astfel semnalate în tabel se intervine în maximum 5 (cinci) ore pentru combaterea poleiului, deszăpezirea drumului pe o bandă în cel mult 12 ore de la încetarea viscolului şi 36 de ore pe toată partea carosabilă. La drumurile marcate cu galben timpul de reacţie la prima intervenţie creşte la maximum 7 (şapte) ore, iar pentru „albastru” e fără prioritate – când s-o putea. Detalii cu privire la timpul de reacţie în imaginea de mai jos.

 

În imaginile de mai jos sunt sectoarele de drum pentru care administraţia judeţeană plăteşte operatori de deszăpăezire şi timpii de reacţie în funcţie de culoarea din tricolor care „guvernează”  fiecare sector de drum în parte.

De asemenea, începând cu data de 27.11.2023, la sediul Consiliului Județean Hunedoara funcționează Dispeceratul permanent pentru monitorizarea și coordonarea Programului  de intervenție în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii și poleiului pe drumurile aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.  Toate problemele apărute în trafic pe DRUMURILE JUDEȚENE pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă, telefon 𝟎𝟕𝟑𝟕 𝟓𝟓𝟑 𝟗𝟕𝟏.

Pe de altă parte, prefectul judeţului a declarat că stocul de materiale antiderapante necesare pentru intervenţii la autostrada A1 şi drumurile naţionale de pe raza judeţului Hunedoara este suficient şi utilajele sunt pregătite să intervină în caz de nevoie pentru deszăpeziri.

„Aşa cum am afirmat şi în cadrul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, cred că în calitate de autorităţi publice avem ca prioritate protejarea vieţii tuturor oamenilor şi siguranţa rutieră face parte din această categorie. În depozitele tuturor celor 7 secţii de drumuri naţionale din judeţ se află suficiente cantităţi de material antiderapant şi utilajele sunt pregătite să intervină. Totodată, atrag atenţia conducătorilor auto, dar şi pietonilor că este necesar să aibă o conduită preventivă, menită să scadă riscul implicării în evenimente rutiere nedorite şi este imperativ ca şoferii să-şi echipeze corespunzător autovehiculele”, a declarat prefectul Călin Petru Marian citat de AGERPRES.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.