(VIDEO) Polițiștii monitorizează secțiile de votare. S-au dat amenzi pentru continuarea propagandei electorale

(VIDEO) Polițiștii monitorizează secțiile de votare. S-au dat amenzi pentru continuarea propagandei electorale

La nivelul județului Hunedoara, astăzi, în ziua votului, nu au fost înregistrate incidente care să perturbe procesul electoral. Aproximativ 1.300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt mobilizați, în județul Hunedoara, pentru a asigura desfășurarea alegerilor în condiții de siguranță. Peste 300 de cadre au ca principală sarcină menținerea climatului de ordine publică la nivelul județului, în timp ce aproximativ 1.000 de angajați sunt responsabili cu protecția secțiilor de vot. În același timp, sunt pregătite echipe care să asigure intervenția și verificarea imediată a sesizărilor privind producerea unor incidente electorale, respectiv comiterea unor contravenții și infracțiuni care au legătură cu procesul de vot.

Ieri, mai multe persoane au fost sanționate pentru propagandă electorală, după încheierea campaniei.

„Conform datelor centralizate la nivelul Centrului Județean de Comunicare Hunedoara, până la această oră nu au fost înregistrate incidente care să afecteze procesul electoral. Angajații M.A.I. rămân mobilizați pentru asigurarea desfășurării în siguranță a alegerilor și pentru verificarea rapidă a oricărui tip de sesizare cu privire la încălcarea legii. Reamintim că, în cursul zilei de ieri, 23 noiembrie, au fost sesizate 9 posibile incidente electorale. În acest sens, au fost aplicate sancțiuni pentru continuarea propagandei electorale, în majoritatea cazurilor fiind aplicate avertismente. De la începerea votării, nicio persoană nu a fost sancționată contravențional”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. 

Reprezentantul IPJ Hunedoara a mai precizat faptul că, potrivit Legii nr. 370 din 2004 pentru alegerea Președintelui României, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, respectiv de ieri de la ora 7.00, este interzisă. Potrivit Deciziei nr. 4546 din 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în România, rețelele de socializare sunt considerate spațiu public, deci este interzisă continuarea promovării electorale inclusiv pe aceste rețele. În continuare, fiecare sesizare cu privire la producerea unor incidente electorale, va fi verificată cu operativitate, imparțialitate și profesionalism de angajații MAI, indiferent de persoanele implicate.

 

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.