Vor statut special

Vor statut special

Angajații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au ieșit în stradă pentru a protesta, fiind nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Aceștia au cerut ca remunerațiile angajaților care lucrează cu proiecte pe fonduri europene să fie stabilite la nivelul maxim de salarizare din categoria profesională din care fac parte. Totodată, funcționarii din cadrul MIPE au cerut să li se acorde statut special, deoarece desfășoară activități cu caracter complex, având rezultate în absorbția de fonduri europene.

„Blocul Național Sindical (BNS) informeză că Sindicatul «#MIPE_Normalitate», sindicatul salariaților din Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE), afiliat la Federatia Publisind și BNS, va organiza un miting de protest în fața MIPE joi, 16 mai 2024, între orele 15 și 17 și vineri, 17 mai 2024, între orele 12 și 14.30, în aceeași locație.
Având în vedere complexitatea muncii personalului care gestionează fonduri europene, gradul de încărcare care a crescut în 2023 comparativ cu anul 2019 de 6 ori, migrarea personalului din cauza volumului mare de muncă, pentru a putea păstra personalul pregătit în MIPE, personal care a reușit să obțină o absorbție istorică de 96%, rezultat foarte important pentru întreaga țară, solicităm soluționarea urgentă a următoarelor revendicări:
 Stabilirea nivelului de salarizare în funcție de nivelul maxim de salarizare existent în cadrul categoriei profesionale, respectiv Familia Ocupațională de Funcții Bugetare «ADMINISTRAȚIE», așa cum a solicitat Comisia Europeană în repetate rânduri.
Reglementarea privind acordarea unui statut special personalului de specialitate care gestionează fonduri europene nerambursabile și desfășoară activități cu caracter complex și special în cadrul MIPE. Rezolvarea solicitărilor existente privind condițiile deficitare în care își desfășoară activitatea salariații MIPE, inclusiv în teritoriu”, a transmis BNS într-un comunicat.

BNS a mai menționat că salariile angajaților MIPE sunt susținute majoritar din sursă externă, printr-un efort al Comisiei Europeane de a păstra personalul bine-pregătit în sistem.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.