Vreţi lemne? Spargeţi gaşca pesedistă de la butoane!

Vreţi lemne? Spargeţi gaşca pesedistă de la butoane!

Cele mai de preţ bunuri din comuna Sălaşu de Sus sunt pădurea şi păşunile alpine. În jurul lor roiesc, ca muştele, câţiva indivizi puşi pe căpătuială. De 34 de ani, şefii PSD ai primăriei învârt cum vor ei lemnul de pe sute de hectare. Au ajuns să se lupte în instanţă cu sătenii ca să nu scape din mână afacerea şi au câştigat cu un artificiu juridic scos din căciulă. Cine mai crede că Primăria PSD-istă lucrează în interesul binelui comun?

Averea sătenilor din Vaidei de Munte (Râul Mic) şi Coroieşti a fost „confiscată” de Primăria PSD-istă printr-o confuzie de termeni abil manevraţi. Nici comuniştii nu s-au pretat la aşa ceva. Până şi autoritățile din cea mai cruntă perioadă a stalinismului (1956), când pământul era luat cu japca la Colhoz, până şi ei au recunoscut explicit că terenul din locul numit „Lanciti” aparţine de drept sătenilor din Vaidei şi Coroieşti.

Terenul în discuţie nu a fost proprietatea vreunei „comune” în înţelesul de acum al termenului, ci a fost dobândit de înaintașii locuitorilor din cele două sate în părți egale de 1⁄2. La vremea respectivă, terenurile erau averi „comune”, adică ale sătenilor la comun. Şefii PSD-işti au zis în instanţă că Vaidei de Munte şi Coroieşti au fost „comune politice” şi terenurile trebuie să ajungă la comuna Sălaşu de Sus prin comasare. Şmecheria a ţinut şi acum ei deţin controlul.

Primăria Sălaşu de Sus administrează sute de hectare de pădure şi pășuni alpine, din cinci sate, în suprafață de aproape 2.000 hectare. Succesiunea de mandate (aleşi locali) din comună demonstrează tot mai mult interesul candidaților din jurul pășunilor alpine și a composesoratelor de pădure. Echipa PSD-istă e grăitoare în acest sens. Mai mult, de gaşcă s-au lipit şi doi traseişti: Coman Nelu – preşedinte composesorat Coroiești, Tirea Ion – președinte composesorat Sălașu de Sus.

Foto.Facebook, Coman Nelu alături de Vetuţa Stănescu în campania din 2020

Cei doi au fost excluși din PNL și preluați de PSD. Grupul este completat de Armie Viorel, consilier UDMR de cinci mandate, care susține pe fată PSD-ul.

Numai ei ştiu unde ajung miile de metri cubi de lemn de calitate. Sătenii trebuie să se mulţumească cu surcele şi căzături. Unii fac averi, alţii dârdâie de frig cu pădurea la doi paşi. Pentru cei mulţi există acum o soluţie. Vreţi să vă bucuraţi de averea lăsată din moşi-strămoşi? Spargeţi gaşca! Alegeţi oameni noi care să vă apere interesele.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.