(VIDEO) Zeci de percheziții la traficanți de droguri din vestul țării

(VIDEO) Zeci de percheziții la traficanți de droguri din vestul țării

Polițiștii și procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate au descins, astăzi, la domiciliile unor persoane suspecte de trafic de droguri de risc și de mare risc din județul Timiș. Oamenii legii fac percheziții la 24 de locuințe ale suspecților, având indicii că aceștia au comercializat substanțe psihoactive din anul 2022.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022 și până în prezent,  16 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, canabis, 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, cocaină, MDMA, MDMB-4en Pinaca, MDMB – Inaca, ADB-Butinaca (droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive), către consumatori din județul Timiș, pe parcursul investigațiilor fiind documentate 37 de asemenea tranzacții”, a transmis DIICOT – Structura Centrală.  

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. 

Acțiunea se realizează cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.