Alte gunoaie Schengen, blocate la graniţă

Alte gunoaie Schengen, blocate la graniţă

Săptămânal poliţia de frontieră prinde câte un cărăuş care încearcă să introducă ilegal în România deşeuri din spaţiul Schengen.

Autorităţile din Arad şi Bihor au blocat, marţi, 23 ianuarie 2024, intrarea în ţară a trei transporturi de deşeuri provenite din Franţa şi Elveţia, care în acte figurau ca anvelope second-hand, hrană pentru animale sau alte bunuri. Cele trei automarfare erau încărcate cu 24 de tone de deşeuri şi erau conduse de şoferi români, verificaţi în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II. Poliţiştii de frontieră au apelat la sprijinul Gărzii de Mediu şi Protecţiei Consumatorilor pentru a stabili dacă mărfurile pot intra în ţară.

„Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope second-hand, hrană pentru animale şi diverse bunuri, de la diferite societăţi comerciale din Franţa şi pentru firme din România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 24.268 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorilor din Franţa

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.