Ambasada SUA: „10 zile de implicare civică”

Ambasada SUA: „10 zile de implicare civică”

Ambasada Statelor Unite ale Americii şi American Councils for International Education vă invită să vă alăturaţi la cea de-a şasea ediţie a proiectului 4/4 PentruPrieteni.

Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr, „Întrebarea cea mai stringentă şi importantă a vieţii este: ce faci pentru ceilalţi?”, dorim să dedicăm perioada 1 – 10 aprilie, comunităţii şi faptelor bune, se arată în comunicatul de presă al Ambasadei

„În ediţia din 2024, an electoral semnificativ pentru democraţie, ne concentrăm pe activităţi care încurajează spiritul şi implicarea civică. Vă invităm să vă alăturaţi eforturilor noastre pentru dezvoltarea democraţiei şi pentru a sublinia importanţa dreptului la vot, un instrument puternic pentru combaterea injustiţiei şi eliminarea barierelor care ne separă. Ne dorim să onorăm moştenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. şi celebrăm la nivel naţional valorile voluntariatului şi ale prieteniei. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se doreşte a fi o recunoaştere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor. Împreună ne implicăm pentru a genera schimbări pozitive în orice loc ne aflăm. Fiecare an aduce o creştere în numărul activităţilor de voluntariat înscrise în proiect, iar implicarea personală în aceste activităţi va contribui la cultivarea implicării civice, toleranţei şi responsabilităţii sociale. Ediţia a VI-a a evenimentului „4/4Pentru Prieteni” va include şi o componentă online specială dedicată coordonatorilor locali şi voluntarilor, cu formatori din România şi din SUA”, se arată în comunicat.

Dacă sunteţi un ONG, grup de iniţiativă locală, şcoală, liceu, universitate sau alt tip de organizaţie şi vreţi să găzduiţi sau să organizaţi un eveniment în perioada 1- 10 aprilie, va trebui să completaţi formularul până cel târziu pe 10 martie 2024:

„Activităţile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline şi disponibile tuturor celor interesaţi. Niciodată nu suntem prea tineri sau prea în vârstă pentru o faptă bună, nu-i aşa? Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfăşurarea activităţii”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Ambasadei SUA în România şi ai Consiliilor Americane pentru Educaţie Internaţională vor participa pe teren la varii activităţi, în funcţie de disponibilitate.

Informaţii complete despre program sunt disponibile pe American Councils for International Education

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.