Supercom a intrat nelegal în afacerea cu gunoaie din Centrul judeţului

Supercom a intrat nelegal în afacerea cu gunoaie din Centrul judeţului

Gunoierul preferat al judeţenei pesediste de partid a intrat nelegal în afacerea cu gunoaie pe Zona 3.  Curtea de Apel Alba Iulia a decis că procedura de atribuire a contractului de salubrizare a fost nelegală. Sentinţa Curţii a fost pronunţată marţi, 31 octombrie 2023, şi este definitivă.

Firma Supercom a primit la mica înţelegere (prin negociere directă, fără publicarea anunțului de participare) serviciul de colectare a deşeurilor pentru Zona 3 Centru din judeţul Hunedoara.  Contractul a fost parafat anul trecut, la data de 26 octombrie 2022. Era pentru a doua oară când Supercom intra pe uşa din dos în afacere cu SMID Hunedoara şi primea la cheie o afacere burduşită cu facilităţi pe care nicio altă firmă competitoare de pe piaţă nu le-a primit. În 2017, administraţia judeţeană, sub comanda PSD Hunedoara, a invocat starea de urgenţă pentru a-i da operatorului Supercom (nelicenţiat ANRSC pe atunci), tot fără licitaţie, administrarea depozitului ecologic, parte a unui proiect de 56 milioane de euro, realizat cu fonduri europene.

Sistemul de Management Integrat a Deşeurilor (SMID) Hunedoara a fost proiectat să dea de lucru pentru cinci firme de salubrizare: una pentru administrarea CMID-ului (groapa ecologică de gunoi) şi alte patru angajate în serviciul de colectare, transport, transfer şi sortare a deșeurilor municipale din zonele 1 Brad, 2 Haţeg, 3 Centru şi 4 Valea Jiului. Titularul proiectului este Consiliul Judeţean Hunedoara, iar afacerea este condusă prin ADI Deşeuri. Pas cu pas, Supercom a acaparat trei din cele şase contracte şi rămâne doar o chestiune de timp până va deţine monopol pe gunoaiele din judeţul Hunedoara. Cele trei zone de salubrizare ratate în prima etapă de Supercom au fost operate de SC Brai- Cata SRL, din 2018 până anul trecut. În data de 20 iulie 2022, ADI Deşeuri a hotărât să rezilieze contractele de delegare a serviciului de salubrizare pentru fiecare din aceste zone de colectare, respectiv 1 Brad, 2 Hateg și 3 Centru.

Ieri Curtea de Apel Alba a stabilit că Supercom a primit incorect serviciul de salubrizare pentru Zona de Centru a judeţului Hunedoara. Litigiul continuă la Tribunalul Bucureşti, instanţă mandatată să decidă asupra anulării contractului de salubrizare.

Citeşte şi Supercom ia fără licitaţie încă ogunoaie felie din afacerea cu 

Curtea de Conturi, agent de vânzări pentru Supercom

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.