Turcan pune artiştii pe lista pomenilor electorale

Turcan pune artiştii pe lista pomenilor electorale

Ministrul Culturii promite să cumpere cu bani publici mai multe tablouri şi cărţi prin instituţiile teritoriale de cultură, pentru a-i  „încuraja pe artişti să creeze”.

Ministrul Raluca Turcan spune că mai multe lucrări de artă contemporană ar putea fi achiziţionate prin intermediul instituţiilor regionale, cu mar fi Palatul Culturii din Iaşi, pentru Moldova.

„O să facem o sesiune de achiziţie de artă contemporană, pentru ca artiştii din spectrul artelor vizuale să fie, de asemenea, sprijiniţi. Până acum, se făcea această achiziţie doar prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. Acum, vreau să extindem şi pe regiuni şi mă gândeam să fie Palatul Culturii din Iaşi, de exemplu, pe regiunea Moldovei, astfel încât să stimuleze artiştii din regiune”, a afirmat la Botoşani Raluca Turcan, potrivit AGERPRES.

De asemenea, şefa Culturii din România a arătat că Ministerul va finanţa şi achiziţia de carte pentru bibliotecile publice locale.

„O să lansăm achiziţie de carte pentru titluri noi pentru bibliotecile din ţară, fie că vorbim de biblioteci judeţene, fie că vorbim de biblioteci orăşeneşti sau comunale. Nu s-a mai cumpărat carte în România, mi-au spus de la minister, de zece ani şi cred că avem nevoie de împrospătare acută a titlurilor de carte”, a precizat Raluca Turcan.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.