Acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, la Lupeni. Vijelia a creat pagube și în alte localități din județ (VIDEO)

Acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, la Lupeni. Vijelia a creat pagube și în alte localități din județ (VIDEO)

Vântul puternic a smuls acoperișul unui bloc din Lupeni, ducând bucăți de materiale peste acoperișul unei alte clădiri. De asemenea, mai mulți arbori au fost doborâți de vânt peste cablurile de alimentare cu energie electrică, în Deva și Câmpu lui Neag. La Vulcan, un arbore a căzut peste un autoturism, avariindu-l. 

„În urma manifestării vântului puternic, în ultimele ore, pompierii ISU Hunedoara au fost solicitați prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină în următoarele situații:
-în municipiul Deva, pe strada Moților, un arbore a căzut peste cablurile de curent electric.
-în localitatea Câmpu lui Neag, un brad căzut a rupt firele de curent electric.
-în localitatea Vulcan, un arbore a căzut peste un autoturism parcat în vecinătatea unui parc. Misiunea este în dinamică. Din primele informații, în autoturism nu se aflau persoane.
-în localitatea Lupeni, bucăți din acoperișul unui bloc dislocate de rafalele de vânt au căzut peste acoperișul unui alt bloc din apropiere. La acest caz pompierii intervin cu două autospeciale, autoscara mecanică și o autospecială de primă intervenție și comandă. Din fericire, nu au fost raportate victime. Intervenția este în desfășurare”, informează Roxana Mateuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. 

 

Vă reamintim faptul că județul Hunedoara se află sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU până în această seară la orele 22.00. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h.
Pentru a rămâne în siguranță, pompierii că recomandă următoarele măsuri:

  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; 
  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații;
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora;
  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.