Biserica vie. Ajutor pentru copii aflaţi în dificultate

Biserica vie. Ajutor pentru copii aflaţi în dificultate

Episcopia Devei și Hunedoarei a organizat, la începutul Postului închinat Învierii Domnului, o campanie de sprijinire a elevilor din familii vulnerabile.

Creştinii implicaţi în sectorul filantropic al Episcopiei au oferit truse cu rechizite școlare și produse de igienă copiilor proveniți din familii aflate în dificultate. Acţiunea de binefacere a vizat întreg cuprinsul eparhiei hunedorene, darurile fiind împărțite în toate protopopiatele judeţului, respectiv Deva, Hunedoara, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani.

„Campania de sprijinire s-a desfășurat cu sprijinul Organizației Internațional Orthodox Christian Charities, prin intermediul Federației Filantropia a Patriarhiei Române. În contextul acțiunilor de prevenire a abandonului școlar și a reintegrării familiale și comunitare, eparhia hunedoreană oferă anual 300 de ghiozdane, însoțite de rechizitele necesare derulării procesului instructiv-educativ și acordă bursa de studiu „Părintele Arsenie Boca”, precum și burse acordate de unele parohii din Episcopia Devei și Hunedoarei”, potrivit informaţiilor publicate pe pagina oficială a Episcopiei.

Acţiunile de susţinere a tinerilor din judeţ au fost iniţiate prin bunăvoința vrednicului de pomenire Preasfințitul Părinte Gurie, întâiul Arhipăstor al Devei și Hunedoarei, și sunt continuate prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nestor.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.