Fermierii moldoveni protestează! Au blocat principala vamă cu România

Fermierii moldoveni protestează! Au blocat principala vamă cu România

În semn de protest, fermierii moldoveni au blocat vama Leușeni – Albița, principalul punct de trecere de pe frontiera dintre România și Moldova. Aceștia staționează cu utilaje agricole, pe ambele sensuri ale drumului, blocând atât ieșirea, cât și intrarea în Moldova.

Poliția Republicii Moldova a transmis un mesaj în care le recomandă șoferilor să evite vama Leușeni și să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei.

Nemulțumirile acumulate de fermierii moldoveni sunt mari, după doi ani în care și-au vândut mărfurile sub prețul de producție. Aceștia cer demisia ministrului Agriculturii al Republicii Moldova, Vladimir Bolea, considerându-l principalul vinovat de dezastrul în care a ajuns agriucultura moldovenească. Majoritatea fermierilor moldoveni sunt în faliment, după ce au contractat credite de la bănci sau întreprinderi de micro-finanțare, iar dobânzile au explodat.

„Am decis să blocăm vama Leușeni, pe perioadă nedeterminată. Solicităm să vină la discuții prim-ministrul Moldovei, președintele Parlamentului și doamna Maia Sandu. Accesul spre vamă este blocat în totalitate. Am cerut întrevederi, soluții, dar n-am fost auziți. Din păcate, suntem nevoiți din disperare să recurgem la acesmenea măsuri. Credeți-ne, că nu ne bucură să venim să protestăm. Nu este bucuria noastră cea mai mare. Populația o să ne înțeleagă, dar înainte de a ne critica, puneți-vă în locul nostru”, a declarat Sergiu Stefanco, unul dintre fermierii prezenți la protest.

Concomitent cu protestul din vamă, fermierii moldoveni protestează în mai multe orașe. În următoarele zile, este posibil ca și alte puncte de trecere a frontierei dintre Moldova și România să fie blocate de către fermieri.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.