Gunoi pe cartelă la Deva

Gunoi pe cartelă la Deva

Primăria va schimba actualele platforme de gunoi cu insule ecologice digitalizate. Termenul de „implementare a proiectului nu va depăși data de 31 decembrie 2024”, informează şefii Devei printr-un comunicat de presă.

Viitoarele insule vor fi amplasate în aceleași locații, dar și în altele noi. Pentru fiecare insulă va fi asigurat un număr de 200 de cartele de acces. Această investiție se realizează pe fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență.

Deva are la dispoziție peste 1,8 milioane de euro pentru cele 93 de insule ce urmează să fie amenajate în oraș.  Ele (insulele de Tip 1 – 48 bucăți  și cele Tip 2 – 45 bucăți) vor înlocui în cea mai mare parte actualele platforme de colectare a gunoiului menajer. „Până la această dată, o parte dintre locațiile destinate amplasării insulelor ecologice digitalizate au fost deja amenajate. Locațiile noi fac obiectul unei investiții de amenajare a platformelor din bugetul local al UAT Municipiul Deva”, informează Primăria Deva.

Cu aceste insule ecologice digitalizate supraterane se încurajează o mai bună colectare selectivă a deșeurilor prin promovarea principiului ,,plătește pentru cât arunci”, în funcție de deșeurile colectate separat: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă, deșeuri biodegradabile și reziduale.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.