Cupa României numai cu jucători români

Cupa României numai cu jucători români

După mulți ani, o echipa de Liga a doua a câștigat Cupa României. După mulți ani, la Hunedoara renaște un centru fotbalistic care reia entuziasmul epocii Lucescu, cel care a lansat o generație și un model.

Și tot după mulți  ani, o competiție românească este câștigată de o echipă alcătuită numai din jucători autohtoni, punând la respect formații alcătuite din jucători de import în rândul cărora autohtonii sunt mai degrabă o curiozitate.

Este cazul celor de la CFR Cluj, Voluntari, Oțelul și multe altele.

E PRIMUL semn după o perioadă îndelungată că fotbalul românesc poate produce echipe, jucători, antrenori și performanțe. Este o confirmare a potențialului local și o infirmare a importului de jucători străini devenit un circuit de drenare a resurselor la extern.

Meritul este al hunedorenilor și al primăriei, al primarului și al grupului de susținători în jurul căruia s-a clădit această performanță cu valoare simbolică.

Recomanda

1 Comentariu

  1. Felicitări Corvinul Hunedoara, felicitări tuturor celor implicați in această frumoasă poveste a unei echipe de fotbal ce a reaprins flacăra sportului rege in Hunedoara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.