Învârtelile lui Boc cu Liliana și Titiana

Învârtelile lui Boc cu Liliana și Titiana

După ce a devenit primar al Clujului în 2004, Emil Boc a favorizat cu vârf și îndesat firmele turcești Kiatt Group și King Entreprises, reprezentate de cadâna portocalie Liliana Călin, membră de bază și de vază a organizației de tineret a Partidului Democrat din București, care i-a fost plasată cu companii cu tot de tăticul său politic Traian Băsescu.

Valer Marian – Cotidianul

Vreme de mai bine de un deceniu, Kiatt Group a fost abonată la cele mai importante lucrări de asfaltare realizate în municipiul Cluj Napoca, inclusiv în perioada în care Boc a fost premier, iar primăria a fost condusă de proxy-ul său Sorin Apostu (decembrie 2008-februarie 2012), dar și la cele executate în restul județului Cluj, în cursul primelor două mandate de președinte al Consiliului Județean ale finului său Alin Tișe (2008-2012, respectiv 2016-2020). Firma turcească de asfaltări a încasat în perioada respectivă de la Primăria Clujului și de la Consiliul Județean în jur de un miliard de lei, echivalând cu circa 250 de milioane de euro. Seducătoarea Liliana Călin, botezată ,, amanta lui Boc” de presa de can-can din capitală, și-a îndeplinit cu succes misiunea de spoliere a cetățenilor contribuabili din urbea de la poalele Feleacului.

Alături de afacerile de sute de milioane de euro cu compania asfaltatoare Kiatt Group, primarul Boc și seducătoarea Liliana au pus la cale afaceri de zeci de milioane de euro cu firma turcească King Entreprises, profilată pe amenajarea sau reabilitarea locurilor de joacă pentru copii. Primăria Cluj Napoca a atribuit primul contract pentru amenajarea de locuri de joacă firmei King Entreprises în 2006. În cursul primului mandat de primar al lui Emil Boc, municipiul Cluj Napoca a fost năpădit de locuri de joacă amenajate de King Entreprises, în culorile roșu, verde și albastru, care a avut exclusivitate în toate parcurile și locurile de agrement. Compania a încasat pentru acestea 30 de milioane de lei de la municipalitatea clujeană, reprezentând echivalentul a peste 7 milioane de euro la cursul de-a atunci. Presa clujeană a semnalat în perioada respectivă că șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Titiana Zlătior, a dat consemn tuturor grădinițelor și școlilor să amenajeze sau să reabiliteze locuri de joacă cu această firmă de peste Bosfor.

Mai puțină lume știe că, în aceeași perioadă, Inspectoratul Școlar Județean a făcut achiziții de multe milioane de euro de la King Entreprises, constând în aparatură pentru laboratoare, mobilier și alte dotări pentru școli și licee. Profesoara Titiana Zlătior era o reprezentantă înfocată a PD Cluj și a fost promovată șefă a Inspectoratului Școlar Județean de către Emil Boc, care era atunci liderul național al acestui partid. Inițial, Boc a vrut să o numească în această funcție pe sora sa Dorina Cudor, dar i s-a atras atenția că pot apărea probleme de incompatibilitate, astfel că, la recomandarea sorei, a promovat-o pe cea mai bună prietenă a acesteia, Titiana. Zlătior. Inspectoratul a fost controlat și condus faptic de sora lui Boc, care a fost cadorisită până la urmă cu funcția de șefă a Casei Corpului Didactic, care nu era instituție deconcentrată. Mai mult, la Inspectoratul Școlar a fost angajată, fără concurs, nepoata preferată a primarului de Cluj, Mihaela Boc, alintată Lala. Ulterior, Mihaela Boc a fost promovată funcționar public în aparatul Primăriei Cluj Napoca, iar, după ce unchiul Emil a devenit premier, a fost promovată în aparatul Guvernului.

Astfel a înțeles să combată nepotismul și să promoveze meritocrația starul politic în ascensiune Emil Boc. În același mod le-a promovat în funcție pe pupilele sale blonde Cynthia Curt și Ștefania Ferencz. Inspectoarea șefă Titiana Zlătior a făcut în totalitate jocurile familiei Boc. Directoarea economică a inspectoratului a făcut opoziție la aceste achiziții, dar asupra sa au fost exercitate presiuni și amenințări inclusiv de la Ministerul Educației. La un moment dat, achizițiile masive, aiuristice și scumpe de la Inspectoratul Școlar Județean au intrat în vizorul DNA Cluj, care a întocmit un dosar penal, care a fost mușamalizat până la urmă, cu concursul unor procurori aflați in siajul politicianului portocaliu din capitala simbolică a Transilvaniei. După succesul fulminant înregistrat în urbea de la poalele Feleacului cu Primăria și cu Inspectoratul Școlar Județean, amanta Liliana a fost cooptată asociat în King Entreprises, dobândind 10% din părțile sociale ale firmei. Așa a sprijinit inițiativa privată și și-a împlinit poftele ,,unitatea de măsură a onestității” de la Cluj, care dorește obținerea celui de-al șaselea mandat de primar.

Foto Facebook Emil Boc

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.