Ciocnire violentă între două autoutilitare, pe Autostrada Deva – Lugoj. Patru persoane au ajuns la spital (VIDEO)

Ciocnire violentă între două autoutilitare, pe Autostrada Deva – Lugoj. Patru persoane au ajuns la spital (VIDEO)

Un accident rutier grav s-a produs astăzi, în jurul orei 10:00, pe Autostrada Deva – Lugoj, în zona localității Brănișca. Un microbuz a fost lovit în spate de o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, în urma impactului microbuzul fiind proiectat la o distanță de 100 de metri. Cauza probabilă a accidentului a fost nerespectarea vitezei de deplasare și a distanței de mers dintre autovehicule. Patru persoane au fost rănite, fiind duse la Unitatea de Primiri Urgențe din Deva.

La locul accidentului, care s-a produs pe sensul de mers spre Lugoj, au intervenit pompierii militari și echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Hunedoara.

„Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Deva au intervenit, în urmă cu puțin timp, la un accident rutier produs pe autostrada A1, la km. 380, pe porțiunea Deva- Ilia. În accident au fost implicate două autoutilitare. În autovehiculele, poziționate în urma accidentului la aproximativ 100 metri, unul de celălalt, se aflau, în total, patru persoane: trei persoane într-o autoutilitară, în cea de-a doua fiind doar conducătorul auto. În urma accidentului, toate cele patru persoane au suferit diferite leziuni, dar au fost conștiente și cooperante. Două persoane prezentau traumatism cranio-cerebral, o persoană avea o fractură, iar cea de-a patra, conducătorul auto aflat singur la volanul uneia dintre autoutilitare a suferit ușoare traumatisme în zona umărului”, a transmis maiorul Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

După acordarea primului ajutor medical, ambulanța SMURD, Autospeciala pentru Transport Victime Multiple și ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean au transportat persoanele rănite la Unitatea de Primiri Urgențe – Deva. Pompieri militari au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului și sablarea carosabilului. Circulația s-a desfășurat pe o singură bandă a sensului de mers, cu restricții de viteză.
Polițiștii urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.