În România Educată. Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit peste elevi

În România Educată. Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit peste elevi

Incident șocant. Tavanul unei săli de clasă de la Şcoala Gimnazială Alămor din localitatea Loamneş, judeţul Sibiu, s-a prăbuşit, miercuri. Patru elevi au fost răniţi.
ISU Sibiu a anunţat că intervine de urgenţă la Şcoala Gimnazială Alămor, din localitatea Loamneş, acolo unde s-a prăbuşit tavanul unei săli de clasă.
Acolo au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal şi victime multiple, două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, şi maşina medicului de urgenţă.
”La momentul prăbuşirii, în sala de clasă se aflau 4 elevi, aceştia fiind răniţi uşor. Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 şi 15, două fete şi doi băieţi, sunt conştienţi şi acuză dureri la membrele superioare şi dureri cervicale. Aceştia vor fi transportaţi la CPU a Spitalului de Pediatrie din Sibiu”, a precizat ISU Sibiu.
S-a deschis un dosar penal
„În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă, urmând a fi propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.
Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii. Patru au fost răniţi uşor.
„La data de 7 februarie, în jurul orei 12,00, prin apel 112, IPJ Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că plafonul din rigips al unei clase din Şcoala Gimnazială cu clasele I – VIII Alămor ar fi căzut peste mai mulţi elevi. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţişti şi echipaje medicale, constatându-se că cele sesizate se confirmă. Incidentul s-ar fi produs imediat după terminarea pauzei. În sala de clasă învăţau 12 elevi de clasele a V-a şi a VIII-a, clase comasate, efectuându-se cercetări pentru stabilirea numărului de persoane aflate în clasă în momentul producerii evenimentului. Patru elevi, două fete şi doi băieţi, au necesitat transport la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare, prezentând traumatisme minore”, a mai precizat Elena Welter.
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire.
„S-a hotărât ca aceste clase de la etajul 1 din corpul afectat să fie mutate, de mâine, în corpul de clădire alăturat”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, profesorul inspector Constantin Dincă.
Potrivit acestuia, clădirea şcolii unde a căzut tavanul fals a fost construită în 1936, aici fiind montat tavan fals în perioada 2006-2007. Această şcoală se află pe lista de investiţii din PNRR, susţine Dincă.
„În urma informaţiei primite, ISJ Sibiu a realizat o inspecţie tematică la Şcoala Gimnazială Alămor. S-a constat că tavanul fals al clasei s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 m pătraţi. Au fost surprinşi patru elevi, două fete şi doi băieţi, aceştia fiind în spatele clasei, tavanul prăbuşindu-se dinspre uşă către spatele clasei”, a transmis Constantin Dincă.
Şcoala este administrată de Primăria Comunei Loamneş. La această şcoală învaţă atât în clădirea veche, cât şi în cealaltă, mai nouă, „82 de copii, de la grădiniţă la clasa a VIII-a”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă.
Primarul localităţii Loamneş, Maria Greavu, a declarat pentru Agerpres că nu ştie de ce s-a prăbuşit tavanul fals peste elevi şi că urmează să anunţe concluziile verificărilor.
Foto: Mesagerul de Sibiu
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.