Victorie pentru Corvinul, în primul amical din Turcia

Victorie pentru Corvinul, în primul amical din Turcia

Corvinul a câștigat și primul meci amical al cantonamentului din Antalya, Turcia. Alb-albaștrii s-au luptat pe teren cu echipa poloneză Miedź Legnica (locul opt în Liga a doua). Unicul gol al meciului de la Belek a fost marcat de Pîrvulescu, în minutul 73, scorul fiind de 1 la 0. Este a patra victorie consecutivă în meciurile amicale disputate de formația hunedoreană.

„Pe o suprafață de joc fără cusur, elevii lui Florin Maxim au preluat inițiativa încă dn primele secvenţe și în minutul doi au trecut pe lângă deschiderea scorului, dar tânărul Câmpan a reluat, pe lângă, o centrare venită din banda dreaptă, de la Iacob. La trei minute distanță a venit și ceea ce avea să fie cea mai importantă oportunitate a primei părți: corviniștii au combinat în viteză în zonă centrală, mingea a ajuns la Coman, care i-a pasat, în spatele liniei defensive a polonezilor, lui Velisar, iar fundașul nostru a șutat puternic în bară! Treptat, jocul s-a mai echilibrat și după încă o șansă semnată de Coman (15), adversarii din Polonia au avut și ei două ocazii bune, dar Lefter a fost la post, de fiecare dată, la reluările lui Drzazga și Michalik. În fine, prima parte s-a încheiat cu o nouă fază bună de atac a Corvinului, venită tot din banda dreaptă, de la Iacob, însă Pîrvulescu, aflat la capătul unei «aşezări» a fundaşului nostru, a reluat moale, din 16 metri – poziţie centrală”, relatează Claudiu Sav, ofițer de presă al FC Corvinul Hunedoara.

În a doua repriză, băieții de la Corvinul au fost la înălțime, marcând unicul gol care le-a adus victoria.

„În actul secund, dominarea Corvinului a fost, parcă, ceva mai clară, mărturie stând doar cele două şanse avute de polonezi la poarta nou-intratului Blaga! Până atunci, Coman a fost aproape de un gol cu călcâiul, dar reluarea sa spectaculoasă a fost blocată de un fundaş advers (52), în vreme ce la butul celălalt, goalkeeper-ul nostru a scos, excelent, de sub bară, o deviere nefericită a lui Bradu. Unica reuşită a meciului a venit în minutul 73, după un atac în viteză în dreapta, purtat de Iacob şi Mitran, cel din urmă găsindu-l în careul mic pe Pîrvulescu, care a trimis în plasă, din prima, cu călcâiul! Testul s-a încheiat cu alte două ocazii mari, câte una la fiecare poartă. Mai întâi, unul dintre atacanţii celor din Legnica a trimis peste poartă, deşi singur cu Blaga (86), iar la ultima fază portarul «albaştrilor» a scos, de sub «transversală», o lovitură de cap a lui Coman, de la 10 metri! S-a încheiat 1-0 pentru echipa noastră, care rămâne fără înfrângere în amicalele din această iarnă. Alb-albaştrii revin pe teren, vineri, 9 februarie, împotriva georgienilor de la FC Rustavi”, a precizat reprezentantul echipei.

Echipa hunedoreană a obținut victoria cu un adversar destul de puternic, susține antrenorul Florin Maxim. Acesta a făcut o radiografie obiectivă a meciului, vorbind atât despre reușitele fotbaliștilor, dar și despre greșeli.

„O victorie venită în fața unei echipe care, spun eu, nu a fost deloc întâmplător pe primul loc în liga a doua timp de nouă etape. O formaţie bine-organizată, noi am intrat poate puţin mai greu în joc, le-am făcut câteva cadouri, câteva pase greşite, dar ne-am reglat repede, cred că apoi am pus stăpânire pe joc, i-am dominat în multe momente. N-am cum să nu fiu mulţumit, în condiţiile în care de când am venit aici am avut două sesiuni de antrenament pe zi… e mai greu pentru băieţi. Mi-a plăcut combativitatea lor, am stat sus, am recuperat multe mingi, am făcut presing, a mai lipsit doar puţin mai multă luciditate în faţa porţii şi înainte, şi după ce am marcat, pentru că aici trebuie să facem diferenţa”, a spus antrenorul nostru, Florin Maxim. 

„Mă bucur că defensiv stăm, în continuare, bine. Toată lumea munceşte şi pentru apărare, am stat bine în teren, am făcut, în mare, ce trebuia. E o un nou succes venit după multă muncă, dar asta nu înseamnă că suntem totalmente bine. Mai avem de lucrat la anumite aspecte, îmi place să cred că şi băieţii ştiu şi simt asta. Cred că ne va ajuta şi îi va ajuta acest cantonament, mai ales pe cei tineri, care poate nu au avut şansa de a fi într-un astfel de stagiu de pregătire. Ştim cu toţii condiţiile de aici, din Antalya, atât de cazare, cât şi cele legate de terenurile de antrenament, de joc. Chiar şi clima e foarte prietenoasă acum. Per total, nu avem motive să nu fim mulţumiţi”, a mai adăugat Maxim. 

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (46, Blaga) – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Lupu (61, Chindriş), Hrezdac, Bradu (81, S. Ion), Pîrvulescu (78, Hergheligiu), Câmpan (61, Mitran) – Coman.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.