Incendii de vegetație uscată pe zeci de hectare (VIDEO)

Incendii de vegetație uscată pe zeci de hectare (VIDEO)

Aproape 100 de hectare de pășune împădurită au fost afectate de incendii de vegetație uscată. Arderile s-au extins cu repeziciune, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a le limita. Incendii de vegetație uscată au fost în localități din mai multe zone ale județului.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă, 10 februarie 2024, pompierii din cadrul subunităților Baru, Bretea Română, Hunedoara, Orăștie și Geoagiu au fost solicitați pentru lichidarea mai multor incendii care au cuprins vegetația uscată și litieră de pe pășunea împădurită. Arderile necontrolate au fost înregistrate pe raza localităților Pui, Băiești, Sânpetru, Boșorod, Costești și Bobâlna, iar suprafața totală afectată este de aproximativ 100 de hectare de teren”, a informat Roxana Mateuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. 

Pompierii ne reamintesc faptul că în județul Hunedoara, este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

„Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice. 
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, a transmis ISU Hunedoara.

 

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.