Viitori informaticieni și matematicieni au concurat la Liceul Aurel Vlaicu din Orăștie

Viitori informaticieni și matematicieni au concurat la Liceul Aurel Vlaicu din Orăștie

Posibili urmași ai fondatorului de şcoală de informatică Grigore Moisil sau matematicianului Spiru Haret au depășit prima condiție pentru a câștiga un concurs, aceia de a participa. Nu toți au câștigat. Însă, curajul și efortul lor, al celor din familie și al dascălilor preparatori sunt apreciabile.

Astfel, 53 de elevi din clasele de la școlile din Brad, Deva, Hunedoara și Orăștie au participat la concursul județean de informatică „Aurel Vlaicu” care s-a desfășurat la liceul ce poartă numele inginerului, constructor și pilot de avioane de lângă Orăștie. Concursul este organizat de Alexandru Todoran, autor al problemelor, sub coordonarea profesorului Daniel Popa, având sprijinul liceului menţionat, al clubului Lions Orăștie Palia și al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

„Scopul acestui proiect, ajuns la a doua ediție, este de a crea o comunitate de elevi pasionați de informatică din județul Hunedoara și de a porni o tradiție prin organizarea concursului an de an. Ideal, pe termen lung ar putea ajuta la creșterea nivelului de performanță în informatică a județului nostru”, a precizat pentru Cotidianul de Hunedoara, Adriana Chira, directorul Liceul Aurel Vlaicu din Orăștie.

Participanții au fost împărțiți în trei grupe: clasele 5-8, clasele 9-10 și clasele 11-12. Pentru fiecare grupă, problemele fiind de dificultate variată, mai precizează Adriana Chira.
La final au fost acordate recunoștințe financiare și diplome celor mai buni concurenți de la fiecare grupă.

Câștigătorii concursului de Informatică „Aurel Vlaicu, ediția a 2-a, din 10 februarie 2024 au fost:
Cel mai tânăr concurent – Ciuflea Matei, care a primit o jucărie de pluș. Reamintind astfel tuturor că un copil trebuie să-și trăiască pe deplin copilăria așa că o preocupare principală a sa se impune să fie jocul.
Clasele V-VIII
Locul I Andreea Paşca de la Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din Brad;
Locul II Matei-Tudor Cioată de la Colegiul National „lancu de Hunedoara” din Hunedoara;
Locul III Alexandru Simina de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie.
Clasele IX-X
Robert Firu de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie;
Riana Moga de la Liceul Teoretic „Avram lancu” din Brad;
Valentin Ciun de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie.
Clasele XI-XII
Locul I Maria Petric de la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva;
Locul II Alexandru-Vasile Budiul de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara;
Locul III Ioana-Mihaela Paşca de la Liceul Teoretic „Avram lancu” Brad.
La fiecare grupă au fost acordate și mențiuni.
Felicitări micilor informaticieni, succes în continuare copii!

Mici urmași ai lui Traian Lalescu

Peste 70 de elevi de clasele V-VIII din toate școlile din localitățile Geoagiu, Orăștie, Romos au participat la Olimpiada de matematică care s-a desfășurat, vineri 9 februarie 2024, la liceul Aurel Vlaicu din Orăștie.
Toți participanții au câștigat respectul comunităților lor pentru tenacitatea însușirii materiilor dragi vouă, oricare ar fi aceasta dar și pentru curajul de a face față unui concurs. Cu siguranță, osârdia fiecăruia va fi răsplătită, iar unii dintre dumneavoastră veți fi aidoma sau mai mult ca informaticianul Grigore Moisil sau matematicianul Spiru Haret. Vă dorim fericire, dragi copii, și puterea de a vă putea bucura de insuccese la fel de mult ca de medaliile de aur, și pe unele și pe celelalte viața vi le va oferi din plin!

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.