Elev din Orăştie admis la Harvard

Elev din Orăştie admis la Harvard

Alexandru Raul Todoran de la Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie  a fost admis să-și continue studiile la prestigioasa Universitate Harvard din Statele Unite.

Alexandru a susținut  examenul, cu brio, testul „SAT” (Standardized Achievement Test), care mai este cunoscut și sub denumirea de „Bacalaureatul american”. Pentru admiterea la universitățile americane ai categoric nevoie de testul SAT și în funcție de punctajul obținut, te vei calibra cu anumite universități la care poți aplica. Cu cât scorul este mai mare, cu ațât poți aplica la facultăți mai bune, de top, renumite și obține finanțare, bursă.

Fondată la 8 septembrie 1636, Harvard este cea mai veche instituție de învățământ superior din SUA. 75 de laureați ai Premiului Nobel sunt asociați, într-un fel sau altul, cu această universitate. Din 1974, 19 laureați ai Premiului Nobel și 15 laureați ai Premiului Pulitzer au lucrat la universitate.

Harvard este acum cea mai bogată instituție de învățământ superior din lume. Din 1974, 19 câștigători ai Premiului Nobel și 15 laureați ai premiului Pulitzer au fost cadre didactice la celebra universitate. Însă și președinți ai Statelor Unite ca Obama, Bush, Roosevelt, Kennedy au absolvit acolo. În prezent, universitatea Harvard are un buget mai mare decât orice altă instituție de învățământ din lume. Una dintre instituțiile cele mai importante ale Universității Harvard este Centrul de astrofizică Smithsonian și baza de date Astrophysics Data System, care stochează сele mai importante date astronomice din lume.

Alexandru Raul Todoran este din Orăștie, elev la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, iar până acum a obținut rezultate remarcabile la competiții și olimpiade internaționale de informatică. Acesta reprezintă România la cele mai prestigioase concursuri de informatică din lume, fiind membru al Lotului Național Olimpic de Informatică al României.

A devenit rapid un punct de reper, încă de la o vârstă fragedă, când uluia prin competențele sale în domeniul informaticii. S-a remarcat imediat și la nivel național și internațional, astfel că astăzi a devenit un model în ce privește excelența în învățământ.

Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.