Nehotărîții și neputincioșii României

Nehotărîții și neputincioșii României

În acest moment, candidatura lui Cătălin Cîrstoiu este un fapt secundar. El poate să continue cursa sau să se retragă. Nu-l plîng decît apropiații. În același timp, nu cred că s-a învățat minte. Este genul de om care încearcă toate variantele de a urca pe scara socială. Traseul lui este grăitor. Într-o bună zi, el tot va ajunge ministru.
Dar nu despre ascensiunea sau eșecul lui Cătălin Cîrstoiu este vorba. Părerea mea este că prăbușirea lui Cătălin Cîrstoiu, a ideii de a-l împinge în față, dincolo de consecințele în plan personal, spune totul despre existența acestei Alianțe. Ea nu-i decît o cumplită improvizație! În țara noastră unde negocierile sunt făcute după ureche și pe veresie, iar protocoalele se schimbă a doua sau a treia zi, o alianță între două partide aproape incompatibile, numai și numai pentru acapararea puterii, se dovedește a fi o nerozie. Ăștia nu se pun de acord nici cînd să facă o pauză și să meargă la baie. Nu se țin de un plan nici pînă cînd îl termină de scris. Ne-au îmbrobodit cu listele comune și candidați comuni. Ciucă și Ciolacu și-au imaginat că ei pot controla potecile pe care să meargă viața. Prin mintiuțele lor a zburat o idee ca o muscă. Să pună candidat independent pe prima poziție la europarlamentare, în așa fel încît să nu se supere nici o bandă politică. Și au rămas cu buzele lipite pe curul măgarului. Ciolacu a zis că el reduce cheltuielile bugetare. Și, dacă nu suntem de acord, demisionează. S-a umflat în pene și cheltuielile s-au umflat și ele. S-au scremut să scoată un candidat independent și au găsit unul după mintea lor. Toate proiectele lor anunțate cu mare pompă se fleșcăie. Dau măsura modului lor de a gîndi, niște nehotărîți și niște neputincioși care se chinuie să dreagă mersul lucrurilor după modul lor de a gîndi. Adică, după nivelul lor intelectual de pescari amatori și de căprari cu ifose.
Ce-au zis că va fi luni s-a mutat pe marți. Ce zic că este creștere se transformă în pagubă și descreștere. Ce-au promis că este anul acesta s-a mutat pe anul viitor. Improvizează mereu și nu le crapă obrazul că o bolmojesc în fața populației. Chinul loc cu un candidat unic pentru Capitală și cu independența de pe primul loc al listei la europarlamentare ne arată nu doar incapacitatea lor de a conduce. Ei ne-au oferit proba că, pe Dâmbovița, ideea lor cu aer de găselniță este șchioapă și ticăloasă, că proiectul lor politic avea doar forța unei neghiobii.
Marți-miercuri-joi, vom afla ce mai improvizează „aliații”. Actuala coaliție pare vrăjită de delirul lui Rareș Bogdan și de explicațiile învîrtite ale lui Marcel Ciolacu. Și de SMS-urile lui Klaus Iohannis.
Rotativa și Alianța s-au umplut de sînge pe termen lung și nu știu ce o mai poate salva.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.