Noutățile de la Urgența Spitalului Județean din Deva (VIDEO)

Noutățile de la Urgența Spitalului Județean din Deva (VIDEO)

Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva, inaugurată recent, vine cu multe noutăți pentru pacienți. Aceasta are compartimente dedicate urgențelor pediatrice, urgențelor minore, dar și aparținătorilor care însoțesc pacienții.
Pacienții vor fi direcționați către compartimentele UPU, în funcție de problema medicală pe care o vor prezenta la sosirea în secție, a explicat directorul medical al SJU Deva, medicul urgentist Lucian Miron.

Șeful secției UPU Deva, medicul Lionel Ciprian Duțulescu (foto), speră că intrarea în casă nouă va îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților. Numeroși pacienți s-au plâns, de-a lungul timpului, de faptul că sunt nevoiți să aștepte ore în șir la secția de urgență, pentru a beneficia de o investigație medicală.

„Este o zi foarte importantă pentru noi, s-a reușit deschiderea secției de Primiri Urgențe, care are un spațiu generos, compartimentat exact cum trebuie. Pot fi văzuți bolnavii în orice secundă sau minut. Sunt sub observația medicului. Circuitele sunt corespunzătoare. Cred că activitatea, clar, se va îmbunătăți și noi ne vom strădui să facem acest lucru. Sperăm că mutatul în casă nouă va schimba aduce cu sine o mai bună abordare a pacienților”, a declarat șeful secției UPU Deva.

În cadrul secției activează 11 medici urgentiști pentru adulți și patru medici specializați pe urgențe pediatrice.

Aparținătorii care însoțesc pacienții nu vor mai fi nevoiți să aștepte în fața secției, stând pe băncile de afară sau chiar pe marginea bordurilor. Aceștia au o sală specială, amenajată în cadrul secției, unde vor putea solicita informații despre starea pacientului aflat în investigarea medicilor, cu ajutorul unui sistem electronic, pe care se vor afișa informațiile în baza unui cod alocat persoanei internate.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.