„O lume plină de nemernici stă să cadă”. Reacţii în miez de noapte la cazul Coldea-Dumbravă

„O lume plină de nemernici stă să cadă”. Reacţii în miez de noapte la cazul Coldea-Dumbravă

Punerea sub acuzare a foştilor generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă a încins internetul. Vă prezentăm câteva dintre aceste reacţii, mesaje postate pe Facebook joi sau vineri dimineață.

Gheorghe Piperea – avocat şi candidat AUR:
Vă dați seama că_Coldea et co. au făcut trafic de influență și spălare de bani pentru a zădărnici “munca” și “lupta” de combatere a crimelor europene comisă de ex-camaradei lor, Koveși?
Dosarul în care Hideg – denunțatorul trebuia să ia 2,5 ani cu suspendare era primul dosar instrumentat în România de EPPO, parchetul european fictiv al doamnei Koveși…
Interesant este că sentința de condamnare primită de Hideg nu e definitivă. În apel, având în vedere dosarul contra lui Coldea & co., se poate lua totul de la zero, iar condamnarea ar putea pica, de unde un potențial uriaș de decredibilizare a EPPO…
PS Poate nu ați sesizat, dar EPPO este acuzat că a uzurpat competențele parchetului din Belgia de anchetă a faptelor din pandemie ale Ursulei von der Leyen. Ceea ce a reușit “parchetul” lui Koveși a fost amânarea până la 6 decembrie a anchetei, fapt ce îi permite acum Ursulei să își continue în liniște marșul în cadență către al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene. De aceea, votul din 9 iunie este crucial. Pentru a-i pedepsi pe acești hoți, corupți, impostori și spălători de bani trebuie ca establishment-ul “stabilității” să fie schimbat.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
(…) Eu zic că toată lumea tre’ să ia aminte la cazul Coldea, care e o lebădă neagră pentru alegerile din 9 iunie. La fel, pentru prezidențiale. Kovesi, Ciucă, Geoană, Ciolacu tre’ să își facă alte planuri, mai ales dacă va vorbi Coldea…
O lume, lumea lor, plină de nemernici, stă să cadă.
Dan Andronic – jurnalist:
Coldea a ieșit de la DNA, inculpat și cu cauțiune de 500.000 de lei. Life is life…
În ceea ce privește o posibilă protejare a fostului prim-adjunct al SRI de către instituție, așa cum afirma Coldea peste tot, s-a dovedit o a fi o iluzie. Nu cred că SRI-ul de azi are vreo implicare în acest dosar, nici în favoarea, nici împotriva lui Coldea și a celorlalți implicați.
Chiar dacă SRI ar fi vrut să blocheze acest dosar, nu ar fi putut. Denunțul lui Hideg și înregistrările prezentate public în presă și depuse la DNA sunt arhisuficiente. Procurorul a avut doar o formalitate de îndeplinit.
Revenind la prima ideea, să nu uităm că faptele au fost comise la 7 ani după ce Coldea nu a mai fost prim-adjunct al SRI.
Magia dosarelor copiate din sistem se pierde ușor-ușor…
Gelu Vișan – politician:
DNA este aceiași mizerie sinistră care trebuie desființată!
Orice procuror normal la cap cerea arestare și dădea mandat de reținere.
Eu am avut mandat de reținere scris la ordinul lui Coldea (și rupt din lipsă de dovezi) pentru nimic.
Buzatu a fost arestat și crucificat de DNA și de opinia publică pentru mult mai puțin!
Da, am crezut că s-au schimbat lucrurile. Sigur că mi-am dorit ca ei să fie reținuți. Așa era și normal. Mascarada cu gardurile care să le asigure o ieșire feriți de atingerea presei, m-a făcut pe tot parcursul serii/dimineții să am o rezervă. Când a venit, Coldea a lovit cu cotul și mâna toți jurnaliștii. La Ieșire am văzut un Coldea dezorientat și speriat de ceea ce i se întâmplă.
Dezamăgirea însă este cruntă. Există încă o lege pentru Coldea și Dumbravă și altă lege pentru restul lumii. Nu neapărat pentru că ne-am dori noi, ci pentru că așa prevede legea. Pe care Iorga Morar s-a pișat cu jet.
Pentru mult mai puțin decât atât, mulți nevinovați au fost arestați și au înfundat pentru mulți ani pușcăriile.
Recunosc, am fost mult prea optimist.
Am crezut că s-au schimbat lucrurile.
Nu s-a schimbat nimic.
“- Corb la corb nu-și scoate ochii”, cum ar zice un proverb.
Doamna Iorga Moraru s-a fâsîit inainte de a începe.
Totuși, un lucru e cert: Coldea nu mai este același începând de azi.
Dar Procuratura nu s-a făcut bine. Nici pe departe.
Da, DNA este aceeași mizerie care a fost și sub Kovesi și trebuie desființat, iar clădirea demolată și aduși preoții să alunge dracii de acolo.
Cristian Ghinea, politician USR:
Coldea și Dumbravă la DNA
Găștile securici – magistratură se dau în gât unele pe altele. Pensionarii speciali îşi măsoară puțele şi e show. E de bine pentru români. Hai să aflăm dacă SRI-Coldea făcea pârtie la dosare. Să aflăm și cine muta hârtiile în fictivul dosar Rise-Barna fix când era câte un rând de alegeri interne prin USR, de pildă.
Dar, mai ales, să aflăm cum șeful SRI ne zice că acum serviciul nu mai are legătură cu DNA și justiția.
Ah, nu avem șef civil la SRI de 11 luni? Awww.
Eu sunt curios dacă sabia lui Voineag e de la Coldea sau de la Ionescu? Am întrebat oficial la SRI, revin cu asta că e de Cascadorii Râsului.
Popcorn time deci, când securicii sunt unii la beregata altora e de bine pentru noi
PS
Când USR a propus un control civil real al serviciilor de informații, în Parlament, PSD și PNL s-au opus. Atât de mare a fost graba PSD și PNL să respingă proiectul care viza conducerile serviciilor de informații, încât votul de respingere din plen a venit înainte de termenele stabilite pentru depunerea de amendamente. Panică, panică!
Grupul de Investigatii Politice:

Uneltele lui Băsescu de la SRI, foștii generali Coldea și Dumbravă, sunt audiați la DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.

Ioana Radu, Cotidianul

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.