România, groapa de gunoi a Europei

România, groapa de gunoi a Europei

Poliţia de Frontieră a blocat intrarea în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a patru automarfare încărcate cu peste 67 de tone de deşeuri aduse din Germania. Informaţia a apărut joi, 25 ianuarie 2024, pe fluxul de stiri al Poliţiei de Frontieră. O tentativă similară de plasare în România a 23 de tone de gunoaie din Franţa şi Elveţia a fost dejucată marţi, 23 ianuarie 2024.

Şoferii sunt din România, Ucraina şi Ungaria şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope second-hand, aluminiu şi mobilă second-hand de la societăţi comerciale din Germania pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 67.460 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca cele patru TIR-uri să se întoarcă în Germania.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.