Se caută mineri la tunelurile pentru urşi de pe A1, Deva-Lugoj

Se caută mineri la tunelurile pentru urşi de pe A1, Deva-Lugoj

UMB Grup, cel mai mare drumar din România, condus de Dorinel Umbrărescu, angajează mineri, potrivit unui anunț postat pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit Economica.net, cel mai probabil minerii sunt recrutați pentru viitoarele lucrări la „tunelurile pentru urși” de pe secțiunea Margina – Holdea a Autostrăzii Lugoj – Deva (A1). „Angajăm mineri. CV-urile se pot trimite pe adresa de e-mail: drumuriumb@umbgrup.ro”, se arată în postarea UMB din 22 decembrie.

La finele lunii iulie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunța că UMB lucra la decopertarea terenului și la drenarea apelor pe ”lotul cu tuneluri” (Margina – Holdea) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2 și urma să aducă și alte utilaje pentru a efectua restul lucrărilor pregătitoare.

Acest lot va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 metri.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA. Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Acest tronson de autostradă a rămas veriga lipsă pentru a putea circula neîntrerupt pe A1 de la Sibiu la ieşirea din ţară spre Ungaria prin Nădlac.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.