Autorul crimei de la Petroșani, un recidivist care a mai ștrangulat o prostituată

Autorul crimei de la Petroșani, un recidivist care a mai ștrangulat o prostituată

Polițiștii au reușit să dea de urmele individului care a omorât o femeie la Petroșani, cadavrul acesteea fiind găsit pe un teren din zona Poligonului de tragere din municipiu. Este vorba despre un bărbat din Valea Jiului care, în trecut, a mai comis un omor.

Citește aici: https://hd.cotidianul.ro/cadavrul-unei-femei-sugrumate-gasit-pe-un-camp-la-petrosani/

Potrivit anchetatorilor, Costel Cîrcel a ucis-o pe femeia de 35 de ani, din comuna General Berthelot, prin sugrumare, apoi a ascuns cadavrul. Crima a fost săvârșită în data de 19 februarie, au informat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Cîrcel a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cîrcel Costel – cercetat pentru infracţiunea de omor calificat, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 aprilie 2024 şi până la data de 16 mai 2024, inclusiv. Respinge cererea privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, formulată de inculpat personal şi prin apărătorul desemnat din oficiu”, se arată pe portalul Tribunalului Hunedoara. Hotărârea tribunalului nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară. 

Costel Cîrcel a comis crima de la Petroșani, la scurt timp după ce a fost eliberat condiționat din pușcărie. Bărbatul se afla de doar câteva luni în libertate, după ce și-a ispășit pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru uciderea unei prostituate.

„Din referatul procurorului de caz rezultă că, anterior, a avut același mod de operare. Inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunii de omor, aceasta nefiind o probă esențială în dosarul de cercetare penală”, a precizat procurorul șef Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Costel Cîrcel, fost şofer de TIR, a comis o crimă, în urmă cu 20 de ani. Atunci, a luat cu el în cabină o prostituată, a întreținut relații sexuale cu ea, apoi a sugrumat-o.

„Într-un moment de rătăcire, după ce a consumat alcool cu nemiluita (deşi nu obişnuia să bea), acesta a „cules” o prostituată de pe marginea drumului, a întreţinut relaţii sexuale cu ea (cu sălbăticie, se pare) iar când şi-a revenit din beţie a constatat că aceasta se afla lângă el, aşezată într-o poziţie nefirească, sugrumată. Mai întâi s-a speriat şi a aruncat-o din TIR la marginea drumului, pe Dealul Feleacului. Apoi, cuprins de remuşcări s-a predat, şi-a recunoscut fapta”, scrie aiudinfo.ro

Potrivit sursei citate, în perioada detenției, Costel Cîrcel a avut un comportament exemplar și a respectat cu strictețe regulamentul penitenciarului. A participat la toate activităţile care puteau să-i scurteze pedeapsa, muncea la atelierul închisorii, o cusătorie manuală de pantofi, până târziu, în noapte, deoarece în funcţie de norma executată ar fi beneficiat, de asemenea, de o reducere a pedepsei.

Sursa foto: aiudinfo.ro

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.