Prefectul Doris Visirin scoate din letargie Centrul Antidrog din județ. Se cere o nouă abordare în lupta cu consumul de stupefiante

Prefectul Doris Visirin scoate din letargie Centrul Antidrog din județ. Se cere o nouă abordare în lupta cu consumul de stupefiante

Noul prefect al județului, Doris Visirin, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara. Discuțiile au avut ca temă creșterea alarmantă a consumului de droguri, mai ales, în rândul tinerilor și acțiunile pe care CPECA Hunedoara trebuie să le întreprindă pentru a combate acest flagel.

 „Întreaga societate românească a devenit martorul unui fenomen, care, din păcate, ia din ce în ce mai multă amploare. Este vorba despre consumul de droguri și alte substanțe interzise, mai ales în rândul tinerilor. Astăzi, am avut o primă întrevedere cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara pentru a discuta punctual despre acțiunile de prevenție și consilierea de specialitate, dar și pentru a stabili o nouă abordare în relația de colaborare dintre autorități, menită să genereze rezultate de impact în lupta anti-drog. În calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Hunedoara, îmi asum cu fermitate angajamentul de a mă implica activ în acțiunile pentru diminuarea și eradicarea acestui fenomen. Consider că este în joc viitorul societății, iar eforturile noastre conjugate trebuie să înceapă să producă rezultate cât mai vizibile în comunitatea hunedoreană”, a transmis Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara. 

Reprezentanții Prefecturii au mai precizat că lupta îmoptriva consumului de droguri este o prioritate pentru noua conducere a instituției. În acest context, prefectul Doris Visirin a semnalat nevoia ca toate instituțiile statului să adopte o atitudine proactivă față de acțiunile întreprinse pentru diminuarea și combaterea acestui fenomen și și-a exprimat intenția de a spori colaborarea dintre toți factorii implicați în combaterea consumului de droguri și a altor substanțe interzise.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.