Avram Iancu lansează „Provocarea Rinului”, o carte „Jos Pălăria!”

Avram Iancu lansează „Provocarea Rinului”, o carte „Jos Pălăria!”

Personalitate remarcabilă şi excelent ambasador al Hunedoarei în lumea largă, Avram Iancu îşi lansează la Deva „Provocarea Rinului”, o punte bine făcută între cele două pasiuni din viaţa autorului: biblioteca şi înotul.

Cartea va fi lansată oficial în România, la Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva, B-dul Decebal, bl. M, parter, joi, 14 decembrie, începând cu ora 17.00. Autorul a prefaţat evenimentul cu câteva rânduri scrise exclusiv pentru Cotirianul de Hunedoara.

„Cartea „Provocarea Rinului” surprinde lupta mea dificilă de a înota Rinul pentru integrarea României în spațiul Schengen. Volumul este astfel structurat încât oamenii minunați care m-au ajutat, într-un fel sau altul, să fie răsplătiți, iar faptele lor bune să între în posteritate. Cartea este și o punte de legătură între cartea „Schimbarea ești tu” și prezent. Deși nu sunt descrise toate acțiunile mele (exemplu traversarea înot a Canalului Bristol și a Mării Galileii, în premieră națională), cititorul va putea parcurge câteva: cel mai lung înot românesc după durata de timp al acestuia 36 h 29 min; Performance of the Year 2021 cu 26 de km înotați în amonte pe Dunăre ceea ce a constituit o premieră mondială. Și multe alte informații de specialitate. După lansarea oficială de la Deva cartea va fi lansata și online, oricine putând să o achiziționeze după această dată”, scrie Avram Iancu.

Invitaţia la lectură lansată de organizatorii evenimentului poate fi un argument convingător pentru cei care nu s-au hotărât în privinţa participării la lansare.

„Lucrarea, editată în condiții grafice deosebite, adună în cele peste 200 de pagini ale sale, întreaga experiență pe care bravul nostru compatriot cu nume predestinat de erou, a trăit-o în cea mai grea misiune finalizată cu cea mai frumoasă performanță a anului 2023: traversarea înot a cursului Rinului, de la izvoare și până la vărsare, cale de mai bine de 1032 de kilometri. Nu a făcut-o doar de dragul performanței, ci asemeni fiecărui demers sportiv la care s-a încumetat, a făcut-o pentru România. De data aceasta cu dorința de a atrage atenția Europei că România merită și trebuie să fie membră a Spațiului Schengen, că asemenea marilor fluvii europene, oamenii din toată Europa merită să circule liberi dintr-o țară în alta”, scriu gazdele evenimentului de lansare.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.