Candidații înscriși în lupta electorală pentru Primăria Deva

Candidații înscriși în lupta electorală pentru Primăria Deva

Șapte candidați se vor bate pentru fotoliul de primar al municipiului Deva, la alegerile locale din 9 iunie. Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) Nr.1 Deva a definitivat procesul de admitere a candidaturilor la funcția de primar și a listelor de candidați pentru posturile de consilieri locali.

Competitorii înscriși la alegerile locale sunt (în ordinea depunerii candidaturilor la BECM):

  1. Alin Amititeloaie – Forța Dreptei (FD);
  2. Florin Oancea – Partidul Național Liberal (PNL);
  3. Lucian Rus – Partidul Social Democrat (PSD);
  4. Gabriel Ionașcu – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR); 
  5. Daniel Muntean – Partidul Național Conservator Român (PNCR);
  6. Lucian Mara – Alianța Dreapta Unită (ADU): Uniunea Salvați România + Partidul Mișcarea Populară;
  7. Anamaria Gavrilă – Partidul Oamenilor Tineri (POT).

Cele șapte formațiuni politice care au candidați la postul de primar au depus și liste de candidați pentru Consiliul local al Devei, la care se adaugă și listele de candidați înscrise de Partidul Ecologist Român (PER) și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR).

Lupta electorală la Deva rămâne una deschisă, actualul primar, Florin Oancea, și candidatul PSD, Lucian Rus, fiind cotați cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.