Hunedoara: Cinci competitori pentru alegerile cu rezultat previzibil

Hunedoara: Cinci competitori pentru alegerile cu rezultat previzibil

Cinci candidați s-au înscris în competiția electorală pentru funcția de primar al municipiului Hunedoara. Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) Nr.3 Hunedoara a încheiat formalitățile de înregistrare a candidaților.

Aceștia sunt (în ordinea înscrisă la BECM):

  1. Dan Bobouțanu – Partidul Social Democrat (PSD);
  2. Sorin Alic – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  3. Lucian Gherman – Partidul Național Liberal (PNL);
  4. Alexandru Luca – Partidul Alternativa Dreaptă (PAD);
  5. Viorel Arion – Alianța Dreapta Unită: USR – PMP – FD.

Cele cinci formațiuni politice enumerate mai sus au depus și liste de candidați pentru funcțiile de consilieri locali. Au mai depus liste de candidați pentru forul local următoarele partide: Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Umanist Socialist Liberal (PUSL) și SOS.

Rezultatele alegerilor locale de la Hunedoara sunt previzibile, primarul în funcție, Dan Bobouțanu, fiind în preferințele alegătorilor. Acesta a câștigat alegerile precedente (2020) cu un scor de peste 70 la sută din totalul voturilor exprimate.

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.