Greviștii merg până la capăt și îi contrazic pe guvernanți: Există un risc real de neplată a pensiilor

Greviștii merg până la capăt și îi contrazic pe guvernanți: Există un risc real de neplată a pensiilor

Greva generală din instituțiile subordonate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale continuă pentru a treia zi. Este vorba de patru instituții județene care au intrat în grevă: CASA JUDEȚEANĂ DE PENSII, AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ, AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ și INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ.

Practic, instituțiile enumerate mai sus nu au nicio activitate cu publicul și nu efectuează formalități pentru plata pensiilor sau a prestațiilor sociale.

„În ciuda declarațiilor unor oficiali, greviștii sunt ferm hotărâți să meargă până la satisfacerea în totalitate a doleanțelor și exclud orice compromisuri! Există un risc real la această dată de neplată a pensiilor, îndemnizațiilor de șomaj, alocațiilor, ajutoarelor sociale și a altor prestații sociale. Ne cerem scuze beneficiarilor acestor prestații pentru disconfortul creat și sperăm în înțelegerea acțiunilor noastre”, a conchis Sorin Istrate, reprezentantul Federației Sindicale din cadrul Ministerului Muncii.

Mesajul ferm al greviștilor vine în contextul în care din zona Guvernului au venit asigurări că nu vor exista întârzieri în plata pensiilor și a altor drepturi financiare pe luna decembrie.

Citește și: Plata pensiilor pe timp de grevă

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.