Linia de cale ferată a Minei Lonea, distrusă de hoții de fier vechi

Linia de cale ferată a Minei Lonea, distrusă de hoții de fier vechi

Linia de cale ferată cu ecartament îngust de la Mina Lonea a fost distrusă de hoții de fier vechi. Aceștia au furat șinele pe o porțiune de 30 de metri, precum și două limbi de macaz. Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt calificat, autorii nefiind identificați. 

„La data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 10:25, Poliția Orașului Petrila, a fost sesizată cu privire la faptul că, la fosta unitate minieră a Exploatării Miniere Petrila, din zona de încărcare care aparține Exploatării Minei Lonea, a fost sustrasă șină de cale ferată cu ecartament îngust de către persoane necunoscute. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, din zona încărcare, (siloz) a fost sustrasă șină de cale ferată cu ecartament îngust pe o porțiune de 30 metri și 2 bucăți limbă macaz dirijare vagoane”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Mina Lonea se află în administrarea Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), o companie nouă care a preluat activele defunctei SA Complexul Energetic Hunedoara. Paza obiectivelor se face cu personal propriu, respectiv cu paznici angajați ai CEVJ.
În curs de actualizare…

Sursa foto: adevarul.ro

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.