SportREACŢII la calificarea Corvinului în finala Cupei României

REACŢII la calificarea Corvinului în finala Cupei României

„Gașca nebună” a Hunedoarei se califică uimitor în finala Cupei României Betano!, scrie Gazeta Sporturilor, după victoria „corbilor” cu 3-1 în faţa celor de la voluntari. „Trupa lui Florin Maxim continuă parcursul incredibil din Cupa României”, notează GSP care arată că este a doua oară după 90 când o echipă de liga a doua ajunge în finala Cupei. „Calificarea hunedorenilor în finală înseamnă că finala din 2024 va fi a 17-a ce va avea o echipă care în stagiunea respectivă nu a jucat în prima ligă. Până acum, 14 au fost din „B” şi două din „C”. Însă e abia a doua oară după 1990 când o echipă din Liga 2 e în ultimul act. În sezonul 2018, Hermannstadt ajungea în finala din eșalonul secund și pierdea cu Universitatea Craiova, 0-2”, scrie GSP.

Dorin Mateuţ a revenit acasă la Hunedoara

Fosta glorie a Corvinului a dat lovitura de start a partidei din semifinala Cupei României, disputată cu FC Voluntari. Golgeterul României, în sezonul 1988 – 1989 , Dorin Mateuţ a luat „Gheata de aur”, trofeu obţinut cu 43 de goluri marcate pentru Dinamo (club la care s-a transferat, de la Corvinul, în 1986).

„Am avut plăcerea de a-l primi astăzi, la Primărie, pe Dorin Mateuţ, fotbalistul model care a inventat noţiunea de „mijlocaş  – box to box” (jucător care acoperă toată zona dintre cele două careuri ale terenului de fotbal, având un aport semnificativ şi în defensivă, şi la construcţie, şi la finalizare). Alături de mine, gazde i-au fost şi bunii săi prieteni şi colegi de generaţie Ioan Andone şi Dan Colesniuc. Am vorbit despre vremurile de altă dată, dar şi despre emulaţia produsă acum de Corvinul Hunedoara”, nota primarul Dan Bobouţanu puţin înainte de a se dezlănţui nebunia pe stadionul „Michael Klein”.

Fanatik a evaluat lotul

„Valoarea totală a lotului este de numai 2,84 milioane de euro, conform transfermarkt.de și niciun fotbalist nu este evaluat la mai mult de 250.000 de euro. Potrivit evaluatorului german, Antonio Manolache (24 ani) și Mihai Velisar (25 ani) sunt cei mai valoroși fotbaliști din lot, fiind cotați la 250.000 de euro. Ei sunt urmați îndeaproape de golgheterul Marius Coman (27 ani) și Marius Lupu (24 ani), cotați la 225.000 de euro. Primii doi sunt fotbaliști crescuți și formați de Petrolul, dar îndepărtați de clubul ploieștean. Ei au fost împrumutați chiar de câte două ori, până când au fost cedați definitiv și gratis la Corvinul. Și Marius Coman a trecut pe la Petrolul, acum doi ani, la fel și fundașul central Viorel Lică, pus și el pe liber, tot după promovarea echipei din Ploiești. În lot se află și Marius Chindriș (33 ani) care n-a fost nici el bun pentru Petrolul. Portarul Ștefan Lefter (19 ani) a fost adus gratis de la CFR Cluj. Mijlocașul Antonio Bradu, cotat la 200.000 de euro, a venit de la Rapid, iar colegul său de linie, Denis Hrezdac (175.000 euro) este împrumutat de la UTA”, scriu cei de la Fanatik.

Corvinul, sută la sută româneşte

Lotul Corvinului este format exclusiv din fotbaliști români. 17 jucători din lot au sub 25 de ani, iar cei trei portari chiar sub 20 de ani. O parte importantă a lotului este alcătuită din fotbaliști din zonă – Iacob, Lupu, Predică, Cîmpan, Sebastian Ion etc. Unul dintre fotbaliștii de bază, Daniel Pîrvulescu (27 ani), a venit de la Chiajna, dar a jucat și la U Cluj și Pandurii. Tot de la Chiajna a sosit și veteranul Andrei Hergheligiu (33 ani), fotbalist cu experiență, trecut pe la Botoșani, Universitatea Craiova, Poli Iași, Hermannstadt sau CS Mioveni.

Minunea continuă!

„Hunedorenii s-au calificat în finala Cupei României. Pentru a ajunge în această fază a competiției, Corvinul Hunedoara s-a clasat pe primul loc în grupa preliminară în care s-au mai aflat Petrolul Ploiești, Hermannstadt sau Sepsi Sfântu Gheorghe și a învins-o categoric pe CFR Cluj în sferturi, scor 4-0”, notează cei de la Digisport, care l-au întrebat pe Ioan Andone dacă echipa Corvinul Hunedoara poate câștiga Cupa României.

”Fălcosul” a declarat că este optimist și că este încântat de faptul că hunedorenii pot evolua în cupele europene în cazul în care vor câștiga competiția. ”Corvinul a cerut licență să joace în cupele europene. Chiar au cerut licența la UEFA. Încă nu a venit răspunsul. Îți dai seama că nu va putea juca aici (n.r. pe actualul stadion ‘Michael Klein’). Mai există ca variante, unde Corvinul poate juca, Sibiul sau Aradul (n.r. arenele din Sibiu și Arad sunt omologate de UEFA)”, scrie digisport.ro

Mesajul ofiţerului de presă

„Uneori, lucrurile se așează în așa fel încât nu îți vine să crezi! Mi-ar fi plăcut să îi povestesc mamei că niște nebuni au ajuns într-o finală de Cupă. Că niște oameni din figura alăturată au încercuit data de 15 mai, în vestiar, la început de sezon. Că alte câteva zeci de mii au ajuns să creadă în același vis. Între ei, tata, la tribuna mare. N-am putut să privesc în dreptul lui, din cauza emoțiilor. El știe asta! Pentru el și pentru mama! Finala Cupei României e pentru ei! Și pentru alte mame și alți tați, și pentru alți hunedoreni care nu mai credeau că echipa lor de suflet mai poate ajunge atât de sus!”, a scris Claudiu Sav, ofiţerul de presă al clubului, la câteva ore după finalul meciului cu Voluntari.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.