Cetatea Orăştiei de Ziua Internațională pentru Conservarea Monumentelor (FOTO)

Cetatea Orăştiei de Ziua Internațională pentru Conservarea Monumentelor (FOTO)

Dacă astăzi 18 aprilie este Ziua Internațională a Monumentelor și a Siturilor Arheologice, și nu avem mare lucru de serbat, acest fapt se datorează în mare măsură armatele roșii „eliberatoare” și a rădăcinilor adânc înfipte în prezent. Tot ce vedem azi sunt metehnele rămase din trecut.

Astăzi este o zi care ar trebui să fie extrem de importantă pentru majoritatea cetățenilor acestui stat numit România. În această zi, cel puțin unii dintre noi, ne aducem aminte cât de important este patrimoniul arhitectural și arheologic pentru identitatea noastră locală, regională și națională. Însă trebuie să serbăm doar ce a mai rămas din el.

Exemplific cu fotografii din „Cetatea Orăștiei” ce este aproape de stadiul final al reabilitării.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.