România, din nou campioană mondială la cel mai important concurs de robotică

România, din nou campioană mondială la cel mai important concurs de robotică

Echipa de robotică „AICitizen” de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câştigat campionatul mondial de robotică First Tech Challenge, care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii, a anunţat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea, citat de Agerpres.

În 2018, echipa RobotX de la Liceul „Traian Lalescu” din Hunedoara cucerea titlul de campioană mondială, la același concurs care s-a ținut în Mexic. Patru ani mai târziu, în 2022, echipa „Delta Force” de la Liceul Național de Informatică din Arad, a urcat pe locul întâi de pe podiumul concursului internațional First Tech Challenge.

Echipa focşăneană a ajuns în finală în alianţă cu alte două echipe, The Clueless din San Diego şi California şi Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Căpitan.
Tot în finală a ajuns şi o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploieşti, care a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianţei.
Alianţa celor de la AICitizen a câştigat cu scorul de 400 la 374.
Echipa AICitizen este formată din 12 elevi, Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea.
La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.