Deva, la mâna unui mic bișnițar de voturi

Deva, la mâna unui mic bișnițar de voturi

Fostul primar 4X4 continuă să vândă simpatia devenilor la scoruri mari și strict în interes personal. Chiar dacă furtișagurile de la Primărie l-au tras pe linie moartă, Mircia Muntean continuă să câștige la fiecare rundă de alegeri.

Bursa jocurilor politice ne arată că liberalii i-au cumpărat revenirea în PNL cu două posturi bine plătite la stat. Ginerele lui Mircică a fost angajat pe post de subsecretar de stat la ministerul Mediului, condus de penelistul Mihai Fechet, iar Nicolae Ciucă  i-a dat fiicei lui Mircică o sinecură la Senat. În contrapartidă, Mircia Muntean promitea să-i ajute pe liberali contra lui Dan Bobouțanu. Pe înțelegerea asta l-au făcut din pix, nestatutar, șef de cuib PNL la Hunedoara.

Evident că Mircia Muntean le-a tras țeapă. Cei care îl cunosc cât de cât au anticipat țeapa încă înainte de a-l băga în PNL pe ușa din dos, de la centru.

Omu’ nu are nici măcar „onoarea șpăgarului”. (Dan Radu Ruşanu zicea pe vremuri că politicianul trebuie să respecte „deontologia șpăgii”, adică: „nu iei dacă știi că nu faci”.) La Mircia Muntean nu există nimic onorabil.

Nici nu a început campania și fostul „4X4” a scos de la naftalină imaginea romantică de tată protector ca să-și trezească electoratul sedus și abandonat în urmă cu patru ani. „Cu un sfert de veac in urmă, eram ales primarul Devei. După 5 mandate unii au considerat că înlocuirea mea forțată va aduce lapte și miere în orașul nostru!? N-a fost deloc așa. Vrajba, discordia, ura, neajunsurile și indiferența au pus stăpânire pe noi. Din Oraș vesel și înfloritor, am ajuns să ne uităm în grădină la alții: ,,cum strălucesc ”Victoria Corvinului, o bucurie mare ne-a făcut să uităm și când Mureșul Deva, cu Gabor antrenor bătea CFR Cluj proaspăt promovată în divizia națională (cu 1-0.) Doamne ajută Deva și așeaz-o pe drumul renașterii”, scrie Mircică pe contul de Facebook.

În 2020, Mircia Muntean a reușit să prostească 4.000 de deveni să voteze cu Paula Corbu. Ați mai văzut-o pe fii-sa să se bată pentru „orașul vesel și înfloritor” clamat de Mircică? Normal că nu! Fata are fițe de Senat, nu-i de nasul ei să stea la Deva. La fel și Mircia Muntean: a fost mut timp de patru ani.

De fapt, lui Mircică îi iese de minune să facă pe mutu’ satului, după proverbul „Mutu de la toți, nimeni de la mutu”.

Personal mă bucur că liberalii au luat țeapă cu Mircia Muntean. După învârtelile făcute pe sub masă, asta e tot ce meritau să primească. Dar mi se pare jenant că devenii se mai uită în gura unui fost pușcăriaș care datorează orașului peste un milion de euro (în 2016, Muntean Mircia figura în evidențele fiscale cu o creanță de 743.825,53 euro și suma tot crește).

Deva a pierdut competiția cu Alba, Oradea sau Arad în mandatele primarului Mircia Muntean. Când vecinii își creionau un viitor îndrăzneț, al nostru „4 X4” se antrena pentru pușcărie.

Și orice ar spune acum, Mircia Muntean nu este decât un abil bișnițar de voturi.

Recomanda

1 Comentariu

  1. Apreciez fapt pentru care recomand majoritatea materialelor prezentate.
    FELICITĂRI!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.