Discurs fulminant al eurodeputatului Cristian Terheș, la lansarea candidaților de la Deva (VIDEO)

Discurs fulminant al eurodeputatului Cristian Terheș, la lansarea candidaților de la Deva (VIDEO)

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost prezent la Deva pentru a lansa candidații la alegerile locale din partea Partidului Național Conservator Român (PNCR) și Alternativa Dreaptă (AD).
Cele două formațiuni politice vor avea candidați pentru opt primării municipale și orășenești, precum și pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara.
Fost consilier local al municipiului Deva, Daniel Constantin Muntean va candida pentru funcția de primar al orașului, iar Ioana Cristina Pinte intră în competiția electorală pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara.
Ceilalți candidați sunt: Alexandru Luca – Hunedoara, Tiberiu Fazakaș – Lupeni, Sorin Ovidiu Sotâlcă – Orăștie, Nicolae Ciprian Bustan – Brad, Victor Andraș – Călan, Andrei Buțurcă – Petrila, Radu Mihai Roșca – Petroșani.

În discursul său, Cristian Terheș a vorbit despre vizita sa în județul Hunedoara, în februarie 2021, atunci când minerii din Lupeni au protestat timp de o săptămână, refuzând să iasă din subteran. Europarlamentarul a mărturisit că a vorbit cu parlamentari și reprezentanți ai Guvernului României, cerându-le să rezolve doleanțele minerilor, dar nimeni nu a mișcat nici măcar un deget. Astfel încât, a venit personal în Valea Jiului, ocazie cu care a intrat în mină, văzând în ce condiții mizerabile muncesc minerii.

Totodată, Cristian Terheș a criticat dur politicile energetice ale UE, dar și cele de redefinire a identității persoanelor. Acesta a mai spus că, zilele trecute, în Parlamentul European, s-a votat o rezoluție cu privire la întroducerea dreptului fundamental la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE.

„În rezoluție se spune așa: dreptul femeilor și al altor persoane la a face avort. Acum, înțeleg că femeile rămân însărcinate, dar care alte persoane, înafară de femei, rămân însărcinate și au dreptul la avort?”, s-a întrebat retoric eurodeputatul.  

URMĂRIȚI DISCURSUL INTEGRAL AICI:

Candidatul la funcția de primar al Devei a enumerat proiectele pe care le are în plan pentru municipiu, printre acestea fiind facilități fiscale pentru investitori, centru de consiliere pentru consumatorii de droguri, azil pentru bătrâni, dar și școli cu program prelungit pentru copii.

„În primul rând, îmi doresc ca tinerii să nu mai plece din acest oraș și vreau să creez condiții pentr investitori prin proiecte și Hotărâri de Consiliul Local care să scutească pe un anumit termen taxele și impozitele pe care aceștia ar trebui să le plătească Primăriei Deva. Ne dorim să dezvoltăm turismul. Cetatea Devei nu este promovată la adevărata ei valoare, de aceea vom înființa, din nou, Serviciul Cetate, care în 2016 – 2017 a fost pus pe picioare de Mircia Muntean. Alt proiect vizează tinerii dependenți de droguri. Dorim să facem un centru cu persoane specializate care să se ocupe de tinerii care consumă aceste substanțe. Știm cu toții că persoanele trecute de o anumită vârstă au rămas, foarte multe dintre ele, singure fără niciun sprijin. Vrem să deschidem un centru de persoane vârstnice, în care să-și permită să stea. Știm foarte bine că prețurile la un azil privat pornesc de la 4 – 5 mii de lei de persoană, iar majoritatea pensiilor acestora sunt de aproximativ 2 – 3 mii de lei”, a declarat Constantin Daniel Muntean, candidat la funcția de primar al Devei.

Acesta a mai punctat că are în proiect construirea unei termocentrale pe deșeuri și biomasă, care să asigure energie termică și electrică pentru oraș la prețuri scăzute.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.