Vetuța Stănescu, despre cauzele care au atras oprobriul public asupra PNL: ”Festivalul democrației” și aducerea PSD la guvernare

Vetuța Stănescu, despre cauzele care au atras oprobriul public asupra PNL: ”Festivalul democrației” și aducerea PSD la guvernare

La evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile locale, președinta PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, a vorbit pentru prima dată despre motivele care au dus la prăbușirea PNL în ochii electoratului. În opinia sa, confruntarea dintre Ludovic Orban și Florin Câțu pentru șefia partidului și aducerea PSD la guvernare au atras oprobriul public asupra liberalilor.
Vetuța Stănescu s-a exprimat în termeni duri la adresa PSD, spunând că aliații de la guvernare practică „furtul de primari și de membri de partid”.

„Vreau să vă vorbesc puțin, acum, cu profundă sinceritate și seriozitate și despre ceea ce înseamnă oprobriile care s-au năpustit asupra PNL. Vă amintiți «festivalul democrației» dintre Ludovic Orban și Florin Câțu care ne-a dezbinat, la un moment dat. Apoi, aducerea PSD la guvernare, tot la fel, mare parte dintre noi nu am admis că este o soluție corectă. Și, nu în ultimul rând, tot ceea ce înseamnă furtul. Şi când spun furtul, spun cu mare responsabilitate, furtul de primari. Furtul de membri care se întâmplă în toată țara, nu doar la noi. Lucrul acesta nu este folositor nimănui și cred în continuare că apartenența la un partid trebuie să fie din momentul în care ți-ai depus adeziunea, până în momentul în care decizi că nu mai faci politică. Dar acestea sunt lucruri despre care noi, liberalii, noi care suntem adevărații liberali, știm și credem în ele. Legat de argumentele celor plecați, astăzi, în județul Hunedoara sunt șase, șase primari care au părăsit PNL. Unele dintre argumente sunt acelea de nemulțumire față de conducerea partidului, altele se referă la faptul că nu au fost sprijiniți sau că nu și-au putut implementa proiectele în care au crezut. Vă voi spune că lucrurile nu stau tocmai așa. Și, dovadă că nu stau așa, sunt sutele și sutele de milioane de lei care au ajuns în aceste comunități, sunt proiectele finanțate„ a declarat Vetuța Stănescu.

Aceasta a mai afirmat că în mandatul său de președintă a liberalilor hunedoreni și-a propus să atragă cât mai mulți tineri în partid, lucru pe care l-a realizat, lăsându-i pe colegii săi să aprecieze rezultatele acestui demers.

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.