Autospecială pentru victime multiple, la ISU Hunedoara. Pot fi îngrijiți 30 de pacienți simultan

Autospecială pentru victime multiple, la ISU Hunedoara. Pot fi îngrijiți 30 de pacienți simultan

Pompierii hunedoreni au primit o autospecială de ultimă generație, destinată gestionării unor situații complexe care s-ar putea solda cu victime multiple. Autospeciala denumită „Post Medical Avansat” are dotări cu care se pot asigura îngrijiri medicale pentru 30 de victime simultan.

„Postul Medical Avansat (PMA) permite triajul persoanelor afectate în cazul incidentelor cu un număr mare de victime, dar poate asigura și primele măsuri salvatoare de viață sau de stabilizare a răniților. În cazul situațiilor de urgență care necesită amplasarea Postului Medical Avansat la locul incidentului, intervenția va fi realizată de pompieri împreună cu personal medical de la UPU-SMURD și de la Serviciul de Ambulanță Județean. Postul Medical Avansat este format dintr-un ansamblu de trei corturi, dintre care două pentru tratament și unul de triaj, adecvate pentru a trata simultan un număr minim de 30 de victime. Include echipamente de ventilație și monitorizare pentru cel puțin 3 pacienți simultan. PMA este transportat într-un container compartimentat, dispus pe un autocamion care permite deplasarea în zonele greu accesibile. De asemenea, Postul Medical Avansat este dotat cu medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare îngrijirii a 50 de pacienți”, a informat maiorul Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. 

Această nouă autospecială de intervenție a fost achiziționată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.