Arde pășunea! Pompierii se luptă să stingă flăcările (VIDEO)

Arde pășunea! Pompierii se luptă să stingă flăcările (VIDEO)

Peste 60 de hectare de pășune împădurită au fost cuprinse de flăcări, în sate din comunele Sălașu de Sus și Boșorod. Pompierii se luptă, atât pe timpul zilei cât și noaptea, să stingă focarele care se extind pe suprafețe mari, în mai multe localități din județ.

„Pe parcursul nopții trecute, pompierii militari au continuat să intervină pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Astfel, echipaje operative de la subunitățile Baru, Petroșani și Hunedoara au intervenit pe raza localităților Râu Alb, Bobaia și Nucșoara. Suprafața totală afectată de arderile necontrolate a fost de circa 60 de hectare de teren”, a transmis Roxana Mateuț, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pompierii ne avertizează că aceste incendii pot provoca accidente rutiere, din cauza fumului care ajunge în zona drumurilor publice, scăzând vizibilitatea.

„Aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate uneori cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum. De asemenea, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor arderi, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol”, a precizat reprezentantul ISU Hunedoara. 

De mai multe zile, pompierii hunedoreni se luptă să stingă focarele de vegetație uscată, care se manifestă în mai multe localități din județ.

Citește și: Incendii de vegetație uscată pe zeci de hectare (VIDEO)

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.