Descoperă toată România într-un singur loc: Castelul Lupilor Transilvania

Descoperă toată România într-un singur loc: Castelul Lupilor Transilvania

Castelul Lupilor Transilvania este țesut într-o poveste medievală care datează din anii 1800.  Fereastra istoriei deschide un orizont încărcat cu fantome, unde chiar ofițerii austro-ungari au folosit castelul pe post de cazarmă.

Legenda spune că în vremurile genezei  poporului nostru, în locul în care astăzi stă în picioare Castelul Lupilor din Chimindia, sub conducerea marelui Lup Alb, s-au adunat toți lupii din Dacia pentru a stabili strategia de luptă în ajutorul ce aveau sa-l dea dacilor în războiul împotriva romanilor.

Dincolo de rigiditatea militară lăsată moștenire castelului, priveliștea și arhitectura, într-o armonie perfectă, domină impunător timpul, oferind o oază de liniște în mijlocul unei lumi aflate într-un freamăt continuu.

Ca un călăuzitor prin povești cu iz ezoteric, demn de un castel din Transilvania, ghidul turistic vă va purta pe aripile legendelor pline de mistere încâlcite. Veți fi  îndrumați într-o călătorie prin labirintul narativ al străvechiului castel, unde timpul devine spațiu și istoria se desfășoară într-o simfonie neîntreruptă.

 

Castelul Lupilor Transilvania vă deschide  intrarea prin care au trecut nobilii vremurilor demult apuse, povestindu-vă prin exponatele sale despre stilul de viață, armele și rolul castelului în viața satului de la poalele lui. Locul de servit masa, martorul fastuoaselor mese bogat încărcate, oferă celor care-i trec pragul senzații unice, scăldate în miros autentic din vremea nobilimii care petrecea în castel.

Ca semn de respect și recunoaștere internațională, Castelul Lupilor Transilvania a primit blazonul Ordinis Equestris Vinis Europae (Ordinul Cavalerilor Vinului din Europa),

boierul fiind un cunoscut producător viticol, iar crama, pomul vieții, închisoarea vinurilor, uneltele și utilajele curții făurite în căuacia cu peste 250 de piese vor uimi chiar și pe mai marii cunoscători.

În curtea de la poalele castelului, care se întinde pe aproximativ 15.000 de metri pătrați, veți  descoperi o capodopera unică, formată din 12 gospodarii și biserici în miniatură care reprezintă satul tradițional românesc.

Această colecție cu caracter de opere de arta, formată din gospodării și biserici tradiționale alese din cele mai frumoase zone ale României, au fost realizate cu măiestrie de către unicul meșter popular roman prezent în Cartea Recordurilor, maestrul Ion Rodoș, declarat Tezaur Viu.

Curtea castelului este totodată un loc perfect pentru petrecerea timpului chiar și pentru cei mici, oferindu-le un loc de joacă acoperit de 400 de metri pătrați, plus alte două tobogane gonflabile de aproximativ 10 metri înălțime.

Prețul biletului de intrare este de doar 20 lei și are incluse toate activitățile pe care copiii sau nepoții dumneavoastră, le pot face în toată perioada petrecută în curtea castelului.

”Vă așteptăm cu drag să descoperiți unul dintre cele mai frumoase castele din lume. Descoperă România tradițională în miniatură într-un singur loc! La Castelul Lupilor Transilvania vei găsi o minunată colecție de așezări tradiționale în miniatură, atent realizate manual de meșteri pricepuți. Îți deschidem porțile la Castelul Lupilor-Transilvania Parc, situat în Chimindia din județul Hunedoara”, este mesajul cu care sunt întâmpinați oaspeții castelului.

De câteva zile, Castelul Lupilor poate fi urmărit într-o nouă prezentare pe rețelele de socializare. ”Suntem încântați să vă prezentăm noul nostru cont de Instagram dedicat castelului nostru preferat. Dacă vă întrebați de ce a apărut acest cont nou, este pentru că, din motive nefericite, nu mai avem acces la contul nostru vechi. Dar, ca să spunem așa, „show-ul” trebuie să continue și am decis că este timpul să dăm viață acestui nou capitol. Ce veți găsi aici? Imagini și videoclipuri uluitoare ale castelului și ale grădinilor sale. Noutăți despre evenimentele și expozițiile desfășurate aici. Povești captivante din istoria și legendele care înconjoară acest loc special. Suntem foarte mândri să fim custozii acestei pagini și să împărtășim cu voi frumusețea și misterul castelului nostru iubit. Nu putem să vă mulțumim suficient pentru sprijinul continuu pe care l-ați oferit și sperăm să ne bucurăm împreună de această călătorie în lumea fascinantă a istoriei și a arhitecturii. Vă invităm să ne dați follow și să faceți parte din comunitatea noastră. Așteptăm cu nerăbdare să vă cunoaștem și să vă prezentăm minunățiile castelului nostru!”, transmit ”castelani”

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.