Alpinistul Adrian Ahriţculesei a pornit în prima rotaţie de aclimatizare pe Everest (8.848 m), el plecând din Tabăra de Bază (la 5.300 metri) spre Tabăra 1 – Camp 1 (la 6.100 metri) unde va rămâne pe parcursul nopţii de joi spre vineri, a informat managerul sportivului, Ştefan Adrian Jurca.
Apoi alpinistul va urca în Tabăra 2- Camp 2 (la 6.400 metri), unde va dormi încă o noapte, după care va reveni în Tabăra de Bază.
„După aceste zile va urma retragerea în Everest Base Camp (Tabăra de Bază), o zi pauză şi pregătirea pentru a doua rotaţie de aclimatizare care va cuprinde şi Camp 3, situată la peste 7.000 m altitudine. La finalul celei de-a doua rotaţii de aclimatizare, alpiniştii se întorc la Tabăra de Bază, de unde vor aştepta momentul în care vor putea ataca vârful Everest”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul alpinistului.
El a menţionat că se află într-o comunicare permanentă cu Adrian Ahriţculesei şi fac zilnic un schimb de mesaje.
„Este bine. A fost puţin răcit, dar şi-a revenit. Aşa păţesc toţi cei care ajung la asemenea altitudini”, a completat Jurca.
Alpinistul Adrian Ahriţculesei, cunoscut pentru performanţa de a fi primul bărbat din România care a încheiat „Circuitul celor şapte vulcani”, se află într-o nouă expediţie în care şi-a propus să cucerească cel mai înalt vârf din lume, Everest (8.848 metri).
Expediţia se va încheia pe 30 mai, interval în care alpinistul din Petroşani va trece prin mai multe etape de aclimatizare până la momentul în care va ataca vârful.
„Este o nouă provocare. De mine depinde totul, să fiu sănătos şi să mă aclimatizez. De asemenea, un factor important al reuşitei este vremea”, a declarat la plecare Adrian Ahrițculesei, citat de AGERPRES.
În vârstă de 40 de ani, absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, Adrian Ahriţculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani.
Sursa: Agerpres
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.