Hunedoreanul Iuliu Winkler deschide lista UDMR la europarlamentare

Hunedoreanul Iuliu Winkler deschide lista UDMR la europarlamentare

Consiliul Permanent al Uniunii l-a desemnat pe Winkler cap de listă a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. În judeţul Hunedoara sunt 5.919 de persoane care susțin cu semnătura lor lista UDMR pentru Parlamentul European.

Iuliu (Gyula) Winkler este în Parlamentul European încă din 2007, odată cu primii demnitari trimişi de România la Bruxelles.  S-a născut în municipiul Hunedoara (14 martie 1964), este căsătorit şi are un copil. De profesie inginer diplomat în electronică și telecomunicații, Winkler este şi economist licențiat în finanțe și asigurări. A intrat în viaţa publică în 1996, când a fost ales consilier judeţean din partea UDMR. Apoi, a fost subprefect (1999 – 2000),  şi deputat în mandatul guvernării Adrian Năstase. În perioada 2004 – 2007 a fost ministru delegat pentru comerț, șeful Departamentului de Comerț Exterior, Ministerul Economiei și Comerțului.

Printr-o postare pe reţelele de socializare, Iuliu Winkler lansează un îndemn pentru tinerii cu drept de vot.

„Pe 9 iunie trebuie să ieșim la vot în număr cât mai mare, să avem putere acasă și să avem voce în Europa. Vom câștiga împreună! Primilor votanți: dragi tineri, fiți atenți! 9 iunie este ziua alegerilor europene, când viitorul Uniunii este decis de cei care merg la vot. Este nevoie de schimbare în Europa! Cine votează decide cum va fi viața în noua Uniune Europeană. Primii votanți, voi sunteți cei care ați trăit toată viața în Uniunea Europeană. Din această cauză, voi tinerii ar trebui să fiți primii care votați! Generația ta, responsabilitatea ta!”, este mesajul lui Iuliu Winkler.

Pe primele zece locuri din lista propunerilor UDMR pentru Parlamentul European se află: Winkler Gyula, Vincze Loránt-György, Szilágyi Dóra-Emese, Szilágyi Zsolt, Zazula Béla, Faragó Péter, Lőrincz Helga, Szilágyi Róbert-István, Bors Béla, Turos Lóránd

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.