Pedeapsă grea pentru tânărul care a omorât un copil și a rănit alți cinci, pe trecerea de pietoni, la Petroșani

Pedeapsă grea pentru tânărul care a omorât un copil și a rănit alți cinci, pe trecerea de pietoni, la Petroșani

Tribunalul Hunedoara a dat sentința în dosarul în care un tânăr din Petroșani este judecat pentru omor, dar și alte infracțiuni grave. Este vorba de Claudiu Nițariu, de 19 ani din Aninoasa, care a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini, lovind șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani. Accidentul rutier grav a avut loc în seara zilei de 21 decembrie, în jurul orei 22.

Șoferul a intrat cu mașina într-un grup de șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, care traversau regulamentar strada. Trei dintre victime au fost rănite grav, iar un copil de 11 ani a murit la spital. Claudiu Nițariu a fugit de la locul accidentului, fiind găsit, ulterior, de polițiști. Acesta a fost arestat preventiv în 22 decembrie, măsură care i-a fost prelungită până în prezent.

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Claudiu Nițariu la o pedeapsă finală de 13 ani și 10 luni de închisoare, pentru infracțiuni de omor, tentativă la omor calificat, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare, la care se adaugă un spor de pedeapsă de 3 ani şi 10 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 13 (treisprezece) ani şi 10 (zece) luni închisoare”, se arată în minuta instanței.

Obligat la plata de daune morale și materiale

Tribunalul Hunedoara l-a obligat pe Claudiu Nițariu să le achite victimelor daune morale în valoare totală de 1.215.000 de euro, daune materiale de 30.000 de lei și cheltuieli cu spitalizarea copiilor de 70.303 lei.
Sentința Tribunalului Hunedoara nu este deifinitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Claudiu Nițariu a fost trimis în judecată în luna mai a anului trecut, fiind acuzat de omor, tentativă de omor calificat, conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.
În urma analizelor de laborator s-a depistat că tânărul avea o alcoolemie de 1,55 grame la mie alcool pur în sânge. Mașina cu care se deplasa avea defecțiuni tehnice și nu putea fi condusă pe drumuri publice. Totodată, s-a constatat că Nițariu se deplasa cu o viteză foarte mare, atunci când i-a spulberat pe cei șase copii.

„Viteza de deplasare a autoturismului condus de Claudiu Nițariu în momentul premergător producerii accidentului a fost de 135-137 km/h. Viteza autoturismului VW Passat la momentul producerii impactului a fost de aproximativ 115-116 km/h”, arată raportul de expertiză tehnică auto judiciară.

Cei șase micuți pe care i-a lovit pe trecerea de pietoni erau din echipa de fotbal de juniori Jiul Petroșani. Cumulul de infracțiuni comise de tânărul teribilist, dar și atitudinea pe care a avut-o în urma tragediei pe care a provocat-o, fugind de la locul accidentului, a stârnit o revoltă imensă în rândul comunității hunedorene.

„Avem un dispreţ uriaş pentru şoferul în vârstã de 19 ani care a produs tragedia, el nefiind posesorul unui carnet de conducere, dar şi sub influenţa alcoolului a fugit de la locul accidentului, fiind prins la cãtiva kilometri de locul unde s-a întamplat nenorocirea. Sperãm din inimã cã acest individ sã fie cât mai aspru pedepsit de autoritãţile din Petroşani. Odihneşte-te în pace, Cosmin! Condoleanţe familiei!”, a transmis Jiul Petroșani, pe pagina de Facebbok, în ziua care a urmat tragediei.

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.