Poliţiştii ameninţă că nu vor mai păzi secţiile de votare

Poliţiştii ameninţă că nu vor mai păzi secţiile de votare

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) susține că Ordonanța prin care Guvernul vrea să majoreze salariile anul acesta pentru mai multe categorii de bugetari este discriminatorie pentru angajații din Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, potrivit b1tv.ro.

„Domnule prim-ministru, după cum bine cunoașteți – urmare numeroaselor noastre adrese și a discuțiilor avute, în acest an, cu dumneavoastră, personal, și cu întreaga conducere a Guvernului, la sediul MAI, în data de 23 ianuarie –, în ceea ce ne privește, actuala guvernare are încă restanțe salariale de achitat, rezultate din neaplicarea la termenele prevăzute a Legii-cadru nr. 153/2017, dar și alte drepturi financiare, care ar trebui actualizate (unele sunt la valorile de acum 5 sau chiar 15 ani).

Pentru conformitate, vi le reamintim, în detaliu: actualizarea în plată a normei de hrană (este neactualizată de peste 5 ani); aplicarea sporurilor / majorărilor / indemnizațiilor / primelor la cuantumul actual, în plată, al salariului de funcție / de bază / soldei; acordarea sporului sporului pentru lucru cu informații clasificate prin raportare la salariul / solda în plată; acordarea majorării salariale pentru toate structurile care desfășoară activități privind combaterea corupției, prin raportare la salariul / solda în plată; aplicarea majorării pentru funcții de conducere / comandă la salariul / solda în plată; actualizarea compensației pentru chirie la valoarea pieței (drept neactualizat din 2009); emiterea Ordinului de ministru pentru acordarea majorării prevăzute la art. VIII din OUG nr. 26/2024.

În acest context, al numeroaselor restanțe salarial-financiare către familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, considerăm că proiectul de OUG în discuție este complet discreționar și discriminatoriu în raport cu interesele noastre”, a transmis sindicatul.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.