Primăria Rapoltu Mare distruge proprietățile oamenilor cu un drumar plătit cu 9 milioane lei (VIDEO)

Primăria Rapoltu Mare distruge proprietățile oamenilor cu un drumar plătit cu 9 milioane lei (VIDEO)

Bătaie de joc pe bani publici la adresa oamenilor din satul Boiu, comuna Rapoltu Mare, ale căror proprietăți au fost distruse de așa-zisele lucrări de modernizare a drumului.
Recent, pe drumul comunal care duce la ieșire din sat spre un fond de vânătoare, gardurile și pomii au fost sfărâmați cu buldozerul. Mai grav de atât, pomi de pe proprietățile oamenilor au fost tăiați, fără să li se ceară permisiunea.
Alina Oană, proprietara unui teren afectat grav de lucrări, a depus o notificare, prin care somează primăria comunei să trimită o comisie care să constate pagubele.

„Vă somăm ca în termen de trei zile de la primirea prezentei somații, respectiv până la data de 29.02.2024, să dispuneți formarea unei Comisii care în urma deplasării la locul numit Săliște, din satul Boiu, să constate prejudiciile cauzate proprietății noastre si persoanele fizice/ juridice care se fac vinovate de acestea”, se solicită în somație.

Proprietarea terenului a mai cerut să i se pună la dispoziție documentația tehnică a lucrării. Totodată, a arătat că nu doar proprietatea ei a fost afectată, ci și ale vecinilor.

„Proprietățile noastre au fost distruse/prejudiciate în urma lucrărilor de reabilitare/modernizare drum comunal din locul numit Săliște din satul Boiu: mai mulți nuci au fost tăiați/distruși lăsați pe proprietate și lăsați după gard, alți pomi împinși cu utilajele, rupți sau scoși din rădăcini, gardul a fost distrus, pământul excavat depozitat pe suprafețele noastre de teren, porți de acces și terenul de acces la proprietate degradat/ distrus/fără acces. Distrugerea descrisă mai sus, nu se regăsește doar pe proprietatea noastră, fiind afectați și alți proprietari.Menționam că nu am dat nici un fel de acord și nici nu ni s-a cerut acordul nici pentru tăiere/distrugere de arbori și nici pentru intrarea pe proprietate”, a subliniat avocata Alina Oană.

Primarul comunei Rapoltu Mare, Octavian Roman, spune că oamenii sunt mulțumiți de lucrări și că nu a primit nicio sesizare la primărie, decât una verbală. Vizibil iritat, acesta a refuzat să răspundă la întrebările reporterului Cotidianul de Hunedoara, despre tipul de lucrări și firma care le realizează în satul Boiu.

„Cel mai bine ar fi să veniți să vă edificați. Eu nu am mai fost de o săptămână acolo. Nu cred că s-a făcut asemenea dezastru. N-am primit nicio reclamație până acum. Am primit una verbală, dar vedem dacă se confirmă”, a declarat primarul Octavian Roman.

Acesta a mai adăugat că modernizarea drumului se face prin programul Anghel Saligny.
Conform datelor de pe site-ul de licitații publice (SEAP), Primăria comunei Rapoltu Mare are în derulare un proiect de modernizare a drumurilor comunale, în valoare de 9,2 milioane de lei. Lucrările sunt executate de firma PROACTIV SRL, din Călan.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.