Primarul Iulius Bedea a dat greş acolo unde orice cocalar ar fi ieşit pe plus

Primarul Iulius Bedea a dat greş acolo unde orice cocalar ar fi ieşit pe plus

Puţine afaceri merg mai bine ca aceea cu gunoaie. Şi totuşi, primarul oraşului Simeria a reuşit contra-performanţa să ducă gunoierul primăriei în pragul falimentului. Dacă se va dovedi că e vorba de un faliment fraudulos, cu atât mai rău pentru pesedistul care a transformat Simeria într-un târg de manele politice.

Simprestutil SRL este firma Primăriei Simeria, a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani şi are (avea) 25 de angajaţi pentru măturatul străzilor. Până să ajungă Iulius Bedea pe fotoliul de primar, firma era, an de an, pe profit. După aceea afacerea a devenit brusc falimentară şi nerentabilă pentru oraş. Cum s-a ajuns în această situaţie? Vom afla la finalul anchetelor declanşate de poliţia economică, unde sunt în lucru cel puţin două sesizări penale. O a treia plângere e pe cale să apară după ultimele evenimente.

Cum să pui pe butuci o afacere ultra-sigură?

Firma a terminat anul trecut cu o datorie de câteva sute de mii de lei, în condiţiile în care Primăria patronată de Bedea este singurul ei client. Un client rău-platnic şi neserios, din câte se vede. La începutul acestui an, Curtea de conturi a emis un raport cu neregulile de la firma primăriei, dar raportul nu a ajuns la destinatari pentru că l-a dosit primarul. Pe de altă parte, Fiscul a blocat conturile firmei şi 25 de familii au rămas fără pita cea de toate zilele. Adunarea Generală a Asociaţilor (consilierii locali) a cerut în mod repetat primarului să solicite la ANAF eşalonarea datoriilor, dar Bedea şi omul lui de la Simprestutil au făcut ureche surdă. Mai mult, administratorul a demisionat, folosindu-se de înscrisuri în fals şi cu complicitatea primarului Iulius Bedea. Aceste fapte se află în atenţia organelor de cercetare penală.

Pe la jumătatea săptămânii trecute, primarul Iulius Bedea a refuzat să îşi spună punctul de vedere, deşi i-am oferit insistent şi repetat ocazia să o facă. Imediat după, politicianul a dat fuga la partid şi la un post de televiziune „prietenos” ca să spună povestea exclusiv din punctul lui de vedere.

Captură foto din telenovela postată de primarul oraşului Simeria

Simerieni, vi se pregăteşte ceva!

Cu mănuşi de gospodină gata să joace un rol pe micile ecrane, primarul s-a filmat împreună cu activul de partid pe post de gunoieri (greu de crezut ar rezista o zi în locul celor 25 de simerieni lăsaţi pe drumuri fără nico remuşcare). Propaganda politică a transformat falimentul Simprestutil într-o dramoletă politică în care prefectul este acuzat că pune beţe în roate primarului PSD care ar vrea să facă curat în oraş. Din filmuleţ nu aflaţi că viitorul prestator este  firma altui PSD-ist, Supercom SA, gonoierul preferat al judeţenei de partid. Totuşi, miza e în altă parte.

Măturatul în Simeria este un fel de ciubuc pentru Supercom, firma care deţine monopolul gunoaielor în judeţul Hunedoara. În schimb, falimentarea Simprestutil poate să îi atingă la buzunare pe toţi locuitorii oraşului. Firma primăriei a concesionat iluminatul public, printr-un proiect realizat cu fonduri europene. Dispariţia Simprestutil afectează grav derularea proiectului şi va atrage penalităţi (corecţii) de zeci – poate sute, de mii de euro, bani ce vor fi plătiţi din bugetul local. Graba cu care primarul vrea să înlocuiască gunoierul primăriei şi insistenţa cu care cere insolvenţa Simprestutil, sunt semne că afacerea este mult mai groasă decât pare la prima vedere.

Recomanda

1 Trackback / Pingback

  1. Primarul Iulius Bedea a dat greş acolo

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.