HUNEDOARA: Apartamente pentru tineri nevoiași, construite de primărie

HUNEDOARA: Apartamente pentru tineri nevoiași, construite de primărie

Primăria Municipiului Hunedoara va construi 24 de apartamente pentru tineri nevoiași. Lucrările în valoare totală de două milioane de euro vor fi finanțate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Apartamentele vor avea suprafețe generoase și dotări ultra-moderne. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat astăzi cu Acomin SA, firma care a câștigat licitația.

Lucrările efective vor începe în a doua parte a acestui an şi vor dura 21 de luni. Locuinţele vor avea, în medie, aproximativ 54 de metri pătraţi (apartamente cu două camere, bucătărie, hol, cămară şi baie) şi vor fi grupate în 4 module (blocuri) a câte 6 apartamente. Blocurile vor fi construite pe un teren aflat în proprietatea municipalităţii situat lângă vechea Şcoală Generală Nr. 10 (Aleea Intrarea Spicului nr. 6). Imobilele se vor încadra în categoria clădirilor ecologice cu eficienţă energetică ridicată (n ZEB – near Zero Emission Building)”, au transmis reprezentanții primăriei. 

Vor putea beneficia de o astfel de locuință tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care au venituri mici și nu dețin și nici nu au deținut un alt imobil. Prioritate vor avea familiile de tineri cu copii, a precizat edilul municipiului Hunedoara

„Criteriile de alocare a viitoarelor locuinţe nu au fost încă stabilite în formă definitivă, însă, în mod sigur, familiile de tineri care au copii vor avea puncte în plus în cadrul procedurii de repartizare. Clădirile în sine vor fi autonome din punct de vedere energetic. Practic, este vorba despre următorul pas spre viitor în ceea ce priveşte construcţia de noi locuinţe. Este mare nevoie de un astfel de proiect în Hunedoara, mai ales că 70 la sută dintre locuinţele sociale din Hunedoara sunt supra-aglomerate”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu. 

Imobilele vor fi realizate după un proiect – tip furnizat gratuit de către Ministerul Dezvoltării.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.